Mexicaanse Tortilla’s met biefstukreepjes

Mexicaanse Tortilla’s met biefstukreepjes

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

Maandag. Begin van de week. Vaak niet mijn lievelingsdag. Elke maandag ben ik opnieuw verrast hoe snel mijn lichaam went aan het uitslaapritme van zaterdag en zondag. Hoewel, de wijn bij de mosselen van gister heeft misschien ook zo zijn aandeel in mijn ik-ben-niet-wakker-te-krijgen-status.
Maar ach, eigenlijk vliegt zo’n werkdag ook snel weer voorbij. Voor ik het weet is het half zes en stap ik met honger in de auto richting de schoonouders. In de auto bel ik Rutger om te vragen of ik nog boodschappen moet halen. Nee, hij is al naar de supermarkt geweest. Mexicaanse tortilla’s met biefstukreepjes. Lekker! Bij Rutgers ouders treffen we nog een rijpe avocado aan. Guacamole it is!

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen

 

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 2 of 3 biefstukken 
 • 1 gele paprika 
 • 1 blik kidneybonen
 • 1 blikje mais 
 • Sla 
 • Ketchup 
 • Crème fraîche 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • Chilisaus
 • Chiliflokken
 • Avocado
 • Tomaat
 • Rode ui
 • Citroen

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

Kruiden 

 • Kaneel (tl)
 • Komijn (tl)
 • Gerookt paprikapoeder (tl)
 • Peper en zout 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_column_text]

Snijd voor de guacamole een kleine rode ui fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de tomaat. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Ontpit een avocado en prak de avocado in een kommetje tot moes. Voeg de ui en tomaat toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg citroen toe voor frisheid. Citroensap voorkomt ook dat de guacamole snel bruin wordt. 

Roer in een ander kommetje een bekertje creme fraiche los. Voeg chilisaus toe en roer een beetje door zodat er rode chilisaus strepen ontstaan. Top af met wat chiliflokken. 

Snijd dan een paprika en twee tomaten in kleine blokjes. Laat de kidneybonen en mais uitlekken. 

Smeer de biefstukken in zijn geheel in met kaneel, komijn en gerookt paprikapoeder. Schroei de biefstukken in een hete koekenpan aan beide kanten dicht. Haal de biefstukken uit de pan en leg ze op een bordje onder aluminiumfolie te rusten. 

Giet een scheutje olijfolie in dezelfde pan en verwarm in de aanbaksels van de biefstukken de tomaat- en paprikablokjes, de mais en de kidneybonen. Roer een eetlepel ketchup erdoor zodat er een sausje ontstaat. Breng op smaak met komijn, gerookt paprikapoeder en peper en zout. 

Snijd de biefstukken in dunne reepjes. Serveer de biefstukreepjes samen met tortilla’s of taco’s op een houten plank of leuke schaal. Serveer de sla, guacamole, chili-crème fraîche en bonenmix apart erbij. Nog meer honger? Tortillachips extra zijn altijd een goed idee. 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *