[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]
Mosselfeestje? Ja! Mosselfeestje! Rutger’s nicht, haar man en drie kinderen kwamen langs om mosselen te eten. Samen met Rutger’s ouders, broer en broertje maakte dat 11 man. Voor zo’n grote groep mosselen maken, leek mij een behoorlijke uitdaging. Het was echter zo gepiept! In twee grote wokpannen (met deksel) hadden schoonmoeder Jet en ik binnen no-time acht kilo mosselen op tafel. Rutger was gebombardeerd tot Chef Patat en bakte buiten in etappes twee kilo patat. Later verdwenen er nog wat frikandellen in de frituur toen een neefje toch geen mossel-fan bleek te zijn. Wat maakt het ook uit. Het was tenslotte een Mosselfeestje!
[/vc_column_text]
Ingrediënten voor 4 personen
- 3 of 4 kilo mosselen
- Glas droge witte wijn
- Soep of mosselgroente
- Zoals wortel, bleekselderij, ui en venkel
- Mosselkruiden
- Blauwe schimmelkaas
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]
Voor erbij
- Stokbrood
- Frites
- Sausjes zoals cocktail- of mosterdsaus
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]
Zet een grote pan of wok op hoog vuur en bak de mosselgroente met mosselkruiden kort in een beetje olie. Doe de mosselen erbij en blus af met een glas witte wijn. Schenk jezelf ook een glas in, dat kookt toch fijner. Doe de deksel op de pan of wok en wacht tot de schelpen open staan. Dat duurt ongeveer een 3 tot 5 minuten. Schep de mosselen voorzichtig om zodat de groente verspreid worden.
Voor de afwisseling kan je de mosselen ook eens maken met een blauwe schimmelkaas. Voeg de blauwe kaas toe als de mosselen open staan en verhit de kaas kort mee zodat deze smelt.
Je kan de wijn overigens ook goed vervangen door een speciaal biertje zoals een frisse IPA.
Serveer de mosselen met friet en/of stokbrood. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]