Poké bowl

Poké bowl

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

We hebben een Ex-Temptation-on-the-Island-VIPS-marathon gehouden en we aten hierbij een goed gevulde poké bowl. Deze van origine Hawaaïnse kom met rijst en verse vis is eigenlijk een luie variant van sushi. We maakten een poké bowl met zalm, surimi, garnalen, avocado én wakame 
En wat zeker niet mocht ontbreken: japanse mayonaise. Geloof me. Zeker een ritje naar de Aziatische supermarkt waard! 

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen

 

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 500 gram ongekookte sushi rijst 
 • Sushi-azijn
 • Zout

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Toppings naar keuze – wij hadden: 

 • Verse zalm 
 • Noorse garnalen 
 • Surimisticks 
 • Wakame (zeewiersalade) 
 • Komkommer
 • Avocado 
 • Japanse mayonaise (bv. van Kewpie)
 • Sojasaus 
 • Wasabi 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_column_text]Was de sushirijst tot het water niet meer troebel is. Kook vervolgens de sushirijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer de sushirijst met een houten lepel voorzichtig door. 

Giet ondertussen +/- 10 eetlepels sushiazijn in een kommetje en roer er een theelepel keukenzout door heen. Roer door tot het zout is opgelost. Schep de sushirijst wanneer het gaar is in een platte schaal en giet hier de sushi-azijn overheen. Roer door en koel de rijst in de koelkast. 

Snijd vervolgens de zalm, surumisticks, komkommer, avocado en garnalen in gelijke blokjes. 

Serveer de rijst wanneer is afgekoeld in een kommetje en verdeel de toppings over de rijst. 

Serveer er sojasaus, wasabi en de japanse mayonaise bij om de poké bowl nog extra op smaak te brengen. Poké bowls worden vaak met stokjes gegeten. De stokjes zijn verkrijgbaar in grotere supermarkt of in toko’s. 

Lekker voor erbij:
een Aziatisch biertje zoals bijvoorbeeld Iki Beer Yuzu. Yuzu is een soort citrusvrucht die het beste te omschrijven valt als een kruising tussen een citroen, grapefruit en limoen. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *