Parelcouscous met halloumi

Parelcouscous met halloumi

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

Een paar weken geleden was ik met goede vriendin Jalien uiteten in Soest bij De Lindenhof. We hadden ’s middags al een fan-tas-tisch broodje gegeten met hummus van doperwten, geitenkaas en munt én we hadden ons uitgeleefd op de gebaksvitrine. Tegen de avond zaten we nog steeds bommetje vol en besloten we een hoofdgerecht te delen. We bestelden parelcouscous met halloumi, gegrilde courgette en geglaceerde worteltjes. Zo lekker! Halloumi is een soort kaas die je goed kan bakken en die lekker zout van smaak is. Helaas verkopen nog niet alle supermarkten halloumi dus soms is het even zoeken. Mocht je op zoek gaan, kijk dan in de koeling bij de feta of de vegetarische producten. Hierbij onze versie! 

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen

 

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 250 gram parelcouscous 
 • 1 aubergine 
 • 1 bakje cherry tomaatjes 
 • 1 puntpaprika 
 • Een hand blanke rozijnen 
 • 3 lente-uitjes 
 • 2 pakjes halloumi
 • Yoghurt 
 • Verse munt 
 • Citroen 
 • Baharat-kruiden 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_column_text]Kook de parelcouscous volgens de verpakking. Wanneer de parelcouscous gaar en afgegoten is, kan je de couscous het beste even kort naspoelen met water. Zo voorkom je dat de parels aan elkaar gaan kleven. Snijd de aubergine in kleine blokjes en bak in een beetje zonnebloemolie op hoog vuur. 

Kruid de aubergine in de pan met een zout en een dikke eetlepel Baharat-kruiden van Jonnie Boer (Chef van oa. De Librije) . Mocht je dit niet in huis hebben dan is een combinatie van kaneel, komijn, kruidnagel en paprikapoeder ook prima. 

Snijd de puntpaprika en tomaatjes in vergelijkbare stukjes als de aubergine en voeg deze bij de aubergines wanneer deze goed gebakken zijn. Er ontstaat een soort van stoof door de natte tomaten. Snijd de halloumi is plakken of schijven en bak deze in olie in een pan. Wanneer de plakken mooi bruin kleuren, zijn ze klaar. Schep de aubergine-tomaat mix over de parelcouscous en strooi de bosuitjes en rozijnen erbij. Serveer parelcouscous samen met gebakken halloumi en munt-yoghurt. Voeg eventueel een los partje citroen toe op het bord.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

2 gedachten over “Parelcouscous met halloumi”

 1. Deze al een keer gemaakt en zelf vriendlief vond het heerlijk! ik ga deze weer maken deze week! Bedankt voor het delen van dit lekker recept. Vind zo tof dat hij vegetarisch eten meer en meer begin te waarderen. Hij stelt net voor om niet 1x per dag maar 2x per dag vegetarisch te eten 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *