De befaamde fam. Huisman Shaslicks

De befaamde fam. Huisman Shaslicks

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Rutger” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Zoals de titel al doet vermoeden, is dit een ‘gejat’ recept. Ik ben bevriend met een dozijn Huismannen. En die hebben een fan-tas-tisch recept voor Shaslicks! Ik kende deze spiesen al een langere tijd, maar Irene heeft ze een paar maanden geleden mogen ontdekken. Met behulp van deze vrienden hebben wij toen onze ‘urban jungle’ omgetoverd tot een ware tuin en dit daarna afgesloten met een BBQ (Voor en na foto’s aan het einde van deze blog). “Deze spiesen zijn waanzinnig lekker”, aldus Irene na haar eerste hap. Nu, een paar maanden later, op de camping in de Ardeche, hebben wij ze zelf gemaakt. Hierbij het befaamde recept van de Familie Huisman. 

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 (grote) spiesen. 

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

  • 1 stuk gerookt spek. 125 gram.
  • 400 Gram hamlappen
  • 5 Eetlepels Ketchup
  • 5 Eetlepels Ketjap
  • 3 Paprika’s. 1 rode, 1 gele en 1 groene.
  • 2 grote witte uien

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_column_text]Maak een marinade van de ketchup en de ketjap. Snijd de hamlappen en het gerookte spek in stukken van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Leg de hamlappen en het spek in de marinade. Laat dit een uur marineren. 

Snijd de paprika’s en uien in grote stukken, vergelijkbaar met het vlees. Rijg de hamlappen, het gerookte spek, de paprika’s en de uien om en om aan het spies. 

Grill de spiesen op een ‘lage’ temperatuur op de BBQ. Je kan de temperatuur van de BBQ goed reguleren met een deksel. Leg de spiesen niet direct boven het vuur, zodat de paprika’s en de uien niet verbranden. Grill de spiesen ongeveer 10 minuten en draai af en toe totdat het vlees gaar is. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width_background” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/2″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”]

[vc_column_text]Voor[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/2″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”]
[vc_column_text]Na[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *