Sardines van de BBQ

Sardines van de BBQ

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Supermarkten in Frankrijk zie ik als een uitje. Ik kan een hele dag ronddwalen in de Carrefour of de Intermarche. Van die enorme supermarkten met gangpaden vol lokale kazen en patés en een visafdeling waar de gemiddelde Urker jaloers op is. Rutger en ik kwamen daar sardines tegen. €5,50 voor een kilo sardines, super goedkoop!
Omdat de madame van de supermarche de visjes niet wilde schoonmaken, zat ik een paar uur laten zelf met mijn vingers tussen de ingewanden. Maar ook dat heeft z’n charme. Bovendien is het vrij eenvoudig om de visjes schoon te maken. We kochten naast de sardines ook nog een handjevol zeekraal. Zeekraal is een ziltige groene groente dat groeit op de kwelders of andere plekken waar zout water stroomt. En aangezien vis moet zwemmen, kochten we er ook twee flessen rosé bij. 

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

  • 1 kilo sardines 
  • 2 citroenen 
  • 1 bos peterselie 
  • 5 eetlepels olijfolie
  • Zeekraal 
  • 8 rijpe tomaten 
  • 2 bollen buffelmozzarella 
  • Stokbrood 
  • Roomboter 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_column_text]Vraag aan de visboer om de sardines schoon te maken. Indien je de visjes om wat voor reden dan ook toch zelf schoon moet maken, dan doe je dat als volgt: 

Snijd een inkeping in de buik van de vis met een heel scherp mesje. Trek de ingewanden er uit vanaf de kop tot aan de staart. Schaaf met de achterkant van het mesje de schubben van de vis. Spoel met water de vis goed schoon, ook in de inkeping van de vis. Dep de vissen droog met keukenpapier. 

Voor de marinade gebruikten wij het sap van één citroen en een bosje fijngesneden peterselie en wat olijfolie. Marineer de schoongemaakte visjes een halfuurtje en vul de buiken van de visjes met wat marinade. Leg de vissen in een visklem op de BBQ en gril in 3 a 4 minuten per kant op een gemiddeld hoog vuur. 

Serveer de visjes met parten citroen, zeekraal en een simpele tomatensalade met buffelmozzarella en stokbrood met roomboter. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *