Caesar salade met een twist

Caesar salade met een twist

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

De Caesar salade moet wel de bekendste salade ooit zijn. De salade bestaat uit vaak uit sla, Parmezaanse kaas, gegrilde kip en een ansjovis-dressing. Rutger en ik maakten de salade net even anders. We hadden nog een verdwaalde schnitzel in de koelkast liggen en er waren nog aardappel wedges over van de dag ervoor. De ansjovisdressing hebben we vervangen voor een lichtere yoghurt-bieslookdressing. We wilden er ook een ei bij koken maar nadat Rutger deze op de grond had laten vallen, hadden we geen eieren meer. Een Caesar salade-zonder-kip-maar-met-schnitzel-en-yohurt-bieslook-en-ontbrekend-ei dus. 

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

  • 2 gepaneerde kip- of varkenschnitzels 
  • 4 eieren (of niet dus)
  • 4 baby Romaine slakroppen 
  • 200 gram aardappelpartjes met schil 
  • Bakje semi-zongedroogde tomaten 
  • Parmazaanse kaas 
  • Ansjovis 
  • Stokbrood of croutons 
  • Yoghurt 
  • Bieslook 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_column_text]Bak de aardappelpartjes en de schnitzel in een koekenpan. Snijd de schnitzel in reepjes en leg even opzij. Maak de croutons door een stuk (stok)brood in stukken te snijden. Besprenkel met een beetje olie en zout. Eventueel kan je wat kruiden als tijm en rozemarijn toevoegen. Bak in de oven op 200 graden in ongeveer 10 tot 15 minuten goudbruin en knapperig. 

Was de Romaine sla en snijd de helft van de kroppen in stukjes. 

Doe in een kommetje yoghurt met bieslook en doe een eetlepel hiervan door de gesneden sla. 

Hussel de sla zodat alle sla heel licht bedekt is met de dressing. Voeg de gebakken aardappelpartjes toe aan de sla. 

Kook de eieren tot ze mooi zacht gekookt zijn (5 minuten) en laat ze schrikken onder de koude kraan. 

Maak de sla op in een diep bord. Leg in het midden de aangemaakte sla en aardappeltjes en leg een paar hele bladeren er naast. Garneer de sla met zongedroogde tomaat, een gekookt ei (of niet), Parmezaanse kaas, de croutons en de schnitzelreepjes. Voor de liefhebber kan je er twee ansjovisjes bij leggen. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *