FLO. | Groningen

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Op 31 augustus opende FLO. haar deuren in de oude gasfabriek op het Cibogaterrein in Groningen. Met een hippe uitstraling, lichte techno op de achtergrond en bediening gehuld in denim zorgt FLO voor een opvallende verschijning in het straatbeeld van Groningen.

[/vc_column_text]

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/2″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”]

Eten: Het één beter dan het ander

Sfeer: On-Gronings hip

[/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/2″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”]

Bediening: Was top!

Prijs: Keurige prijs!

[/vc_column_inner][/vc_row_inner]
[vc_column_text]Een dag na de opening ging ik met vriendinnen eten bij FLO.: een restaurant vernoemd naar, en geinspireerd op, de wijk Florentin in Tel Aviv, Israël. Deze nieuwe parel is opgestart door twee jonge gasten die de nodige ervaring hebben opgedaan in gerenommeerde tenten zoals de Librije en Merlet. FLO. is on-Gronings hip: het pand van de oude gasfabriek leent zich uitstekend voor de sfeer die ze willen uitstralen: een smeltkroes van cultuur, een tikkeltje rebels en een prettige chaos, of zoals de heren het zelf benoemen op de website “Balagan”. 

Lichte techno klinkt door de speakers en de bediening beweegt zich voort op de muziek, gehuld in denimblouse en gewapend met een soort-cowboy halter waar de iPhone-bestel-apparatuur in wordt verstopt.

Bij aankomst streken mijn vriendinnen en ik neer op het terras. Op het nog altijd braak liggend terrein achter het Student Hotel heeft FLO. een terras met kleurrijke stoeltjes. We worden warm onthaald en aan tafel wordt een boek overhandigd waarin de drankenkaart blijkt te schuilen. 

Leuk idee, maar wel een beetje knip-en-plak gehalte. Op de drankenkaart stonden zoals verwacht een aantal cocktails en verrassende frisdranken. Daarnaast een selectie huiswijnen en behoorlijk wat wijnen per fles. Overigens een groot prijsverschil tussen de huiswijn en de wijnen per fles. 

De menukaart zelf bestond nog uit een geprint a4-tje maar dit was vast vanwege de recente opening. We waren een beetje zoekende in het concept: is het idee dat je moet delen of niet? Hoe groot zijn de porties? Voor-, hoofd- en nagerechten worden op de menukaart achtereenvolgens opgesomd. De prijzen van de hoofdgerechten variëren van 8 tot 17 euro. Een beetje meer tekst of uitleg was welkom geweest. We besloten om van alles wat te bestellen en te delen, dit ook mede omdat vriendin Sabine ALTIJD wil delen. JEEJ ALLES DELEN FEESTJE! 

We bestelden twee pita’s, – een met makreel en een met kip shawarma – een hele bloemkool met tahin, een crème brûlée van geitenkaas, een portie zoeteaardappel friet en broodjes met dip: muhammara, baba ganoush en hummus. Het eten was meer dan prima. Sommige dingen minder bijzonder. Zo was de shawarma wat flauw en was de hummus minder uitgesproken dan gehoopt. De hele bloemkool ingesmeerd met mierikswortel en crème fraiche was verrassend en de crème brûlée van geitenkaas was een fantastische vondst. Die bestelden we zelfs nog een keer. Ook de zelfgemaakte pitabroodjes waren luchtig en goed gelukt. 

Prijs-kwaliteit was helemaal goed. We waren voor een tafel met hapjes, een flesje wijn en een rondje koffie nog geen 100,- kwijt met z’n vieren. 

Al met al een fijne kennismaking. Ongedwongen sfeer, enthousiast personeel en prima eten. Er is nog wel ruimte voor wat meer durf en pit in de gerechten maar onderaan de streep is FLO. een welkome afwisseling in het restaurantaanbod van Groningen. Absoluut een aanrader, zeker met de wetenschap dat dit het resultaat was van dag 2. 

ps. Helaas was Rutger niet van de partij en moest ik zelf foto’s maken. Zoals je ziet ging dat waardeloos. Sorry daarvoor. De foto’s doen het eten en de entourage geen recht. 

Gratis tip: ga eten bij FLO. en bekijk de gerechten zelf 😉 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *