Forel van de BBQ

Forel van de BBQ

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Omdat de sardines zo goed gelukt waren, hadden Rutger en ik de smaak goed te pakken. Eenmaal in de supermarkt bekeken we het dagverse aanbod en kozen we voor twee mooie forellen die ons helder aankeken. Gewapend met een stokbrood en onze nieuwe vrienden keerden we terug naar de camping in Frankrijk. Terwijl ik de forel klaar maakte, ontfermde Rutger zich over de BBQ. Alfaman dat hij is. Of nouja, hoopt te zijn… 

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

  • 4 forellen 
  • 2 citroenen 
  • Verse tijm 
  • 4 plakjes roomboter 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”]
Forel van de BBQ
[/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”]
Forel van de BBQ
[/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”]
Forel van de BBQ
[/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Vraag de visboer om de vis schoon te maken. Maak je de forel zelf schoon? Snijd dan de buik in van de kop naar halverwege de buik. Trek eenvoudig met je duim de ingewanden uit de vis. Schraap met de achterkant van een mesje de schubben van de vis en snijd eventuele grote vinnen eraf. Laat de kop er op zitten, zo blijft de vis straks mooi stevig tijdens het grillen. 

Spoel de vis goed af onder stromend water, ook aan de binnenkant van de buik. Dep de vis droog met keukenpapier.

Leg een plakje boter, takje tijm en een schijfje citroen in de buik van de vis. De boter smelt tijdens het grillen weg. Leg de vissen in een visklem en gril aan beide kanten op de bbq. Strooi peterselie en citroensap over de vis om het af te maken. 

Lekker voor erbij: een salade met watermeloen en/of frisse aardappelsalade met citroen. 

Tip: drink er een ijskoud citroenbiertje bij.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *