Souvlaki met Griekse salade en tzatziki

Souvlaki met Griekse salade en tzatziki

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Narwals narwals inventors of the shish-kebab. Dit heeft niks met koken te maken. Althans, narwals zijn een soort uit de kluiten gewassen zeehonden met een grote spies op hun kop. Één of andere idioot heeft hier een kinderliedje over gemaakt waarin de narwals de uitvinders van de bekende vleesspiesen zijn. Dit liedje zit sinds de heenreis naar Frankrijk in mijn hoofd. Rutger vond het namelijk nodig om dit mega catchy liedje tijdens de zoveelste file op de route du soleil zo’n 17 keer achter elkaar aan te zetten. Ik moet toegeven, na de 4e keer begon ik het leuk te vinden en tussen de 8e en 17e keer zong ik luidkeels mee. Lang verhaal kort, door dit liedje kwamen we op het idee om een lekkere vleesspies te maken. Griekse souvlaki it’s is. Zet de ouzo maar vast koud en bereid jouw partner voor op een heftige knoflooklucht. 

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Souvlaki

 • 600 gram varkenshaas 
 • 4 eetlepels gedroogde oregano 
 • 1 citroen
 • 2 tenen knoflook 
 • Olijfolie 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Griekse salade 

 • 3 tomaten 
 • 2 gele paprika 
 • 1 komkommer
 • 1 ui 
 • Feta 
 • Olijven 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Tzatziki 

 • 1 Komkommer 
 • 2 tenen knoflook 
 • 500 gram Griekse yoghurt
 • Olijfolie
 • peper en zout 
 • Snufje suiker 
 • 1 citroen 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/2″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”]
[/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/2″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”]
[/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Snijd de varkenshaas in gelijke blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Marineer het vlees in olijfolie, een uitgeperste citroen, twee geraspte tenen knoflook en veel oregano. Zet dit een uurtje in de koelkast en maak ondertussen de Griekse salade en de tzatziki. 

Voor de tzatziki begin je met het grof raspen van een komkommer. Leg de geraspte komkommer in een schone theedoek en bestrooi de komkommer met zout. Het zout onttrekt het vocht uit de komkommer. Laat de komkommer met zout 10 minuten staan. 

Daarna kan je de komkommer uitknijpen in de schone theedoek. Stop de uitgelekt komkommer in een kom en voeg +/- 500 gram Griekse yoghurt toe. Rasp 2 tenen knoflook erdoor en breng op smaak met citroensap, zout, peper en een klein snufje suiker. Druppel wat olijfolie over de tzatziki voordat je het op tafel zet. 

De Griekse salade 

Verwijder de zaadlijsten uit de tomaten en de komkommer. Snijd de tomaten, komkommer en de paprika’s in stukjes. Snijd de ui in dunne halve ringen en snijd de olijven doormidden. Stop de salade in een bak en voeg feta toe. Roer de salade door met twee eetlepels olijfolie en maak af met wat verse peper. 

Haal het vlees uit de koelkast en rijg het vlees aan 4 spiesen. Gril de spiesen op een hele hete BBQ en draai regelmatig. 

Serveer de spiesen met de Griekse salade, de tzatziki, geroosterde pitabroodjes en een sloot Ouzo voor de liefhebber. Jamas! [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

1 gedachte over “Souvlaki met Griekse salade en tzatziki”

 1. Pingback: Griekse bifteki gehaktballetjes met tzatziki - Beppie & Kokkie Foodblog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *