Doperwten hummus met munt en geitenkaas

Doperwten hummus met munt en geitenkaas

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Een paar weken geleden lunchte ik met vriendin Jalien bij Madonna in Amersfoort. We bestelde beiden een broodje met hummus van doperwten, munt en geitenkaas. En dit was echt fan-tas-tisch. Een lekker knapperig broodje met velgroene doperwtenspread en zachte geitenkaas. De munt zorgde voor een lekkere frisse smaak. Daarna bestelden we ook nog een kokos-dadeltaartje en een carrotcake waardoor we de rest van de dag last van hadden van een foodbaby-buik. Echt een zwaar leven. Op een luie zondag probeerde ik de doperwtenhummus vanuit mijn herinnering na te maken. En, gelukt! Rutger was geen fan, maar dat was prima. Meer voor mij. 

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor een potje doperwtenhummus

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

  • 300 gram doperwten (diepvries)
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta) 
  • Half teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 2 takjes munt 
  • Beetje zachte geitenkaas 
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”]
[/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Giet kokend water op de doperwten en laat die even staan zodat de doperwten ontdooien. 

Rasp een half teentje knoflook en de schil van 1 citroen. Doe dit in keukenmachine of in de beker van een staafmixer. Giet de doperwten af houd een klein handje doperwten apart. Doe de dopertwen bij de knoflook en citroenrasp. Voeg het sap van 1 citroen toe samen met 1 eetlepel tahin. Snijd de blaadjes van 2 takjes munt fijn en doe de helft bij de doperwten. Pureer het geheel en breng op smaak met peper en zout. Roer de apart gelegde doperwten door de puree voor een extra bite. 

Eet de doperwtenspread op een dik gesneden plak brood met geitenkaas en munt. 

Bewaar de doperwtenspread in een weckpotje in de koelkast.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *