Massaman curry

Massaman curry

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Massaman curry is een milde Thaise curry met aardappel en ui welke neigt naar een Indiase curry. Een paar jaar geleden at ik deze curry voor het eerst. Ik was meteen verkocht. Het was bij de Zeta, een restaurant aan de Grote Markt in Den Haag met vriendinnen Melanie en Iris. Vanaf dat moment heb ik een Pavlov reactie ontwikkeld en begin ik spontaan te kwijlen als ik alleen al richting Den Haag rijd. Ontroostbaar was ik toen ik erachter kwam dat de Zeta de curry van de kaart had gehaald. Onbegrijpelijk. Toen ik opeens in mijn plaatselijke AH een potje Massaman-pasta tegenkwam, besloot ik zelf eens te experimenteren. En warempel, mijn eigen variant kwam gevaarlijk dichtbij die van de Zeta. Probleem opgelost. Inmiddels is Rutger meer dan fan en eten we dit regelmatig. Het is namelijk super makkelijk en snel te maken dankzij de kant-en-klare currypasta van Koh Thai. [/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

  • 500 gram kippendijfilet 
  • Zakje mini krieltjes 
  • 1 grote witte ui 
  • Bakje taugé 
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels Massaman currypasta van Koh Thai 
  • 1 eetlepel vissaus 
  • 1 eetlepel palmsuiker 
  • Sap van een halve citroen
  • 50 gram kokossanten 
  • Ongezouten pinda’s 
  • Basmatirijst
  • Kokosolie  

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_column_text]Snijd de kippendijfilet in grove stukken. Verhit in een braadpan twee eetlepels kokosolie (of zonnebloemolie) en bak de kip hierin. Breng de kip in de pan op smaak met peper en zout. 

Voeg de currypasta toe aan de kip en bak de currypasta even mee. 

Snijd de ui in partjes en voeg toe aan de kip en curry. Voeg de kokosmelk toe samen met de krieltjes en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de kip en de krieltjes gaar zijn. Dit duurt ongeveer 15 – 20 minuten. Kook ondertussen de basmatirijst volgens de verpakking gaar en laat even droog stomen. 

Breng de curry op smaak met vissaus, palmsuiker, citroensap en santen. De kokossanten zorgt ervoor dat de curry ook wat indikt. Voeg eventueel een beetje water toe wanneer de saus teveel indikt. 

Draai het vuur uit en roer de taugé door de curry. Serveer de curry met de basmatirijst en strooi er ongezouten pinda’s overheen voor een extra bite. 

Wij aten er broccoli bij. Maar paksoi, bimi of gewokte spinazie zou ook goed kunnen. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *