Aardbei cheesecake in een potje

Aardbei cheesecake in een potje

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Rutger” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Irene heeft mij iets bijzonders geleerd over het menselijk lichaam. Het bestaan van het “andere vakje” ook wel de “toetjesmaag” genoemd. Irene kan zich de schompes eten, maar alsnog om de dessertkaart vragen, want “ander vakje”. Vaak wordt er dan een cheesecake besteld. En stiekem vind ik dat prima, want vaak komt het er op neer dat ik de helft moet opeten omdat mevrouw toch haar ‘andere vakje’ heeft overschat.
Af en toe maken we zelf toetjes. Deze keer maakten wij een aardbei cheesecake in weckpotjes. Behalve dat het er leuk uitziet, is het ook ideaal om mee te nemen. Bijvoorbeeld naar een picknick of voor een verjaardagsfeestje. 

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

  • 250 gram marscapone
  • 200 ml slagroom 
  • 200 gram roomkaas 
  • Bakje aardbeien 
  • 2 eetlepels poedersuiker 
  • Half pak Bastogne koeken (+/- 150 gram) 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_column_text]Roer in een grote kom de marscapone en roomkaas los. Klop in een andere kom de slagroom stijf met een eetlepel poedersuiker. Spatel de geklopte slagroom voorzichtig door de marscapone en roomkaas. Stamp de Bastognekoeken fijn en verdeel de koekkruimels over 4 weckpotjes. Stamp de koekjes aan. Schep de mix van roomkaas, marscapone en slagroom bovenop de bodem en strijk glad met een lepel. Pureer de aardbeien en een eetlepel poedersuiker met een staafmixer. Schenk de aardbeiensaus bovenop de roomkaasmix. Leg een hele aardbei bovenop de saus om het af te maken. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *