Scaloppa alla Gorgonzola

Scaloppa alla Gorgonzola

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Rutger” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Weten jullie waar ik enorm van kan genieten? Nou, als we onderweg zijn naar de pizzeria schreeuwt Irene altijd “ZO VEEL ZIN IN PIZZA!!”. Ik weet op dat moment natuurlijk al lang dat ze scaloppa gaat bestellen, maar zelf is ze er dan nog van overtuigd dat ze pizza gaat eten. Eenmaal met de menukaart in handen zie je de twijfel al in haar ogen ontstaan. Daarna komt altijd de vraag: “Ruttie, als jij pizza neemt, mag ik dan een stukkie?”. En zo gebeurt het elke keer weer dat mevrouw scaloppa besteld. Na alle praktijkonderzoeken vroeg ik me af: hoe maak je dit eigenlijk? 
Tip van Sonja Bakker: eet dit niet. Tip van ons: eet dit wel, maar niet elke week. Varkensvlees in roomsaus is niet erg caloriearm. 

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

  • 600 gram varkenshaas
  • 200 gram gorgonzola 
  • 250 ml kookroom 
  • 3 tenen knoflook 
  • 1 bakje kastanjechampignons 
  • 1 glas witte wijn
  • Bosje peterselie 
  • Citroen 
  • Boter 
  • Bloem 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_column_text]Snijd de champignons in vieren en bak deze in een hapjespan in boter, peper en zout. 

Haal de champignons uit de pan als ze een beetje gebakken zijn. Snijd de varkenshaas in plakken van ongeveer 2 cm dik. Kruid met peper en zout en haal het vlees door de bloem. Bak het vlees in dezelfde pan als de champignons in boter aan beide kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en leg apart. Doe weer een klontje boter in de pan en schep een halve eetlepel bloem in de boter. Pers de knoflooktenen fijn en voeg toe aan de boter. Gaar de bloem kort en blus af met een glas witte wijn. Voeg de kookroom toe en roer de saus door. Leg de varkenshaas en de gebakken champignons weer terug in de pan met de saus. Voeg de gorgonzola toe aan de saus. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. 

Serveer de scaloppa met vers gebakken brood en salade of groente. Ook geroosterde roseval aardappeltjes in de schil passen er goed bij! [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *