[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Rutger” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]
Begrijp me niet verkeerd, Irene kan echt fantastisch koken. Maar af en toe gaan er gelukkig ook bij haar dingen mis. Bijvoorbeeld deze keer toen we een poke bowl met siracha tonijn maakten en Irene de sushirijst VOLKOMEN verpestte. Rob Geus op Expeditie Robinson, eat your heart out, want hier is er nog een die geen rijst kan koken. De rijst werd maar niet gaar, koekte aan op de bodem en werd uiteindelijk een natte pap die een tandloze baby nog zou weigeren. Al met al waren we een uur verder, Irene lichtelijk hangry (lees: hungry + angry) en hadden we een pan die klaar was voor de afvalbak. We hebben het opgegeven en hebben er maar basmatirijst bij gekookt. Was overigens meer dan prima! #NOOITMEERSUSHIRIJSTKOKEN
[/vc_column_text]
Ingrediënten voor 4 poké bowls
- 300 gram basmatirijst
- 6 eetlepels sushiazijn
- Zout
- Sojaboontjes
- 2 blikjes tonijn in olie
- Sriracha saus
- Japanse mayonaise
- 2 avocado’s
- 1 wortel
- 1 komkommer
- 4 eieren
- 2 bakjes wakamesalade
- 2 eetlepels mirin (optioneel)
- Sojasaus
- Wasabi
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]
Laat de tonijn uitlekken en roer deze in een kommetje door met 3 eetlepels Japanse mayonaise, 2 eetlepels sirachasaus en een beetje peper.
Breng de sojabonen kort aan de kook. Wij gebruikten Edamame bonen uit de vriezer van Bonduelle en kookten deze 2 minuten in de magnetron in een bakje water. Heel handig!
Los tenslotte een halve eetlepel zout op in de sushiazijn en roer dit door de droog gestoomde basmatirijst. Verdeel de rijst over vier kommetjes en leg de wortel, komkommer, avocado, Edamame, wakame, omelet en de sriracha tonijn op de rijst. Serveer met sojasaus, wasabi en de japanse mayonaise. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]