Vis Poke bowl met sriracha tonijn

Poke bowl met sriracha tonijn

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Rutger” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Begrijp me niet verkeerd, Irene kan echt fantastisch koken. Maar af en toe gaan er gelukkig ook bij haar dingen mis. Bijvoorbeeld deze keer toen we een poke bowl met siracha tonijn maakten en Irene de sushirijst VOLKOMEN verpestte. Rob Geus op Expeditie Robinson, eat your heart out, want hier is er nog een die geen rijst kan koken. De rijst werd maar niet gaar, koekte aan op de bodem en werd uiteindelijk een natte pap die een tandloze baby nog zou weigeren. Al met al waren we een uur verder, Irene lichtelijk hangry (lees: hungry + angry) en hadden we een pan die klaar was voor de afvalbak. We hebben het opgegeven en hebben er maar basmatirijst bij gekookt. Was overigens meer dan prima! #NOOITMEERSUSHIRIJSTKOKEN

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 poké bowls

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 300 gram basmatirijst 
 • 6 eetlepels sushiazijn 
 • Zout 
 • Sojaboontjes
 • 2 blikjes tonijn in olie 
 • Sriracha saus 
 • Japanse mayonaise
 • 2 avocado’s 
 • 1 wortel 
 • 1 komkommer 
 • 4 eieren
 • 2 bakjes wakamesalade
 • 2 eetlepels mirin  (optioneel)
 • Sojasaus 
 • Wasabi 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_column_text]Kook de rijst volgens de verpakking. Laat de rijst vervolgens droog stomen onder de deksel. Snijd ondertussen de komkommer en wortel in kleine blokjes. Kluts in een schaaltje de 4 eieren los met peper en zout en de mirin. Bak van de eieren een omelet en snijd deze daarna in kleine blokjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd de avocado in de schil in blokjes. Je kan met een lepel de blokjes er dan makkelijk uit scheppen. 

Laat de tonijn uitlekken en roer deze in een kommetje door met 3 eetlepels Japanse mayonaise, 2 eetlepels sirachasaus en een beetje peper. 

Breng de sojabonen kort aan de kook. Wij gebruikten Edamame bonen uit de vriezer van Bonduelle en kookten deze 2 minuten in de magnetron in een bakje water. Heel handig! 

Los tenslotte een halve eetlepel zout op in de sushiazijn en roer dit door de droog gestoomde basmatirijst. Verdeel de rijst over vier kommetjes en leg de wortel, komkommer, avocado, Edamame, wakame, omelet en de sriracha tonijn op de rijst. Serveer met sojasaus, wasabi en de japanse mayonaise. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *