Vijgentaartjes met gorgonzola

Vijgentaartjes met gorgonzola

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Terwijl Rutger aan het voetballen was (en waarschijnlijk weer eens zou worden afgedroogd) struinde ik over de markt in Groningen. Ik kocht een paar verse vijgen en maakte er deze vijgentaartjes met gorgonzola van. Mooi zijn ze hè? Rutger verloor overigens met 5-0…

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 vijgentaartjes

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

  • 4 verse vijgen 
  • 4 plakjes bladerdeeg 
  • Stukje gorgonzola 
  • 1 ei 
  • Beetje honing 
  • Bakpapier 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_column_text]Haal de bladerdeeg uit de vriezer en laat 5 minuten ontdooien. Snijd de vijgen doormidden en snijd van elke helft ongeveer 8 dunne partjes. Leg de velletjes bladerdeeg op een bakpapiertje op een bakplaat. Pak een steekvorm (of een glas) en steek een rondje uit het bladerdeeg. Verwijder de overige randjes van het bladerdeeg. Druk vervolgens met een kleine steekvorm een tweede rondje in het bladerdeeg. Zorg dat er een randje ontstaat van ongeveer 1 cm. 

Bestrijk de buitenste rand met een geklutst ei. Bekleed de middelste cirkel met de vijgenpartjes. 

Bak de taartjes op ongeveer 6 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 200 graden. 

Haal de taartjes uit de oven en leg in het midden een blokje gorgonzola. Besprenkel de taartjes met een klein beetje honing. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *