[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]
Terwijl Rutger aan het voetballen was (en waarschijnlijk weer eens zou worden afgedroogd) struinde ik over de markt in Groningen. Ik kocht een paar verse vijgen en maakte er deze vijgentaartjes met gorgonzola van. Mooi zijn ze hè? Rutger verloor overigens met 5-0…
[/vc_column_text]
Ingrediënten voor 4 vijgentaartjes
- 4 verse vijgen
- 4 plakjes bladerdeeg
- Stukje gorgonzola
- 1 ei
- Beetje honing
- Bakpapier
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]
Bestrijk de buitenste rand met een geklutst ei. Bekleed de middelste cirkel met de vijgenpartjes.
Bak de taartjes op ongeveer 6 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Haal de taartjes uit de oven en leg in het midden een blokje gorgonzola. Besprenkel de taartjes met een klein beetje honing. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]