Pastinaaksoep

Pastinaaksoep

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Op een van de laatste mooie zomerse zondagen gingen Rutger en ik een stuk lopen in het natuurgebied van de Drentsche Aa. Lekker wandelen tussen voornamelijk 65+-ers met wegenkaarten op het fietsstuur en matchende fleece jasjes. Sommigen met de stukken appeltaart nog in de mondhoeken. We kwamen langs een boerderij waar de bewoners de oogst van de moestuin hadden uitgestald op een tafeltje. We namen een paar pastinaken en bietjes mee en vervolgden onze tocht. Even later stonden we tussen mannen op klompen bij een motorcross event in Annen (cultuurschock!). Dan weet je het wel: bier, broodjes beenham en Nederlandstalige hitjes. Drenthe doet wat met je! Na de halve finale B boven de 21 (of iets dergelijks) hielden wij het voor gezien. Op naar huis, soep maken van de pastinaken! 

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

  • 4 kleine pastinaken 
  • 600 ml water 
  • 1 groente bouillonblokje 
  • Een glas Pernod (anijsdrank) 
  • Tijm 
  • Een scheutje room 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_gallery type=”flexslider_style” images=”694″ onclick=”link_no”][vc_column_text]Schil de pastinaken met een dunschiller en snijd de pastinaak in stukjes. Bak de pastinaak kort aan in een beetje kokosolie (of zonnebloemolie). Voeg een beetje gedroogde tijm af en blus af met een glas Pernod. Voeg vervolgens water toe en een bouillonblokje. Kook de pastinaak tot dat het gaar is. 

Pureer de soep met een staafmixer en maak op smaak met een klein beetje peper en indien nodig nog wat zout. Eventueel kan je nog een klein scheutje Pernod toevoegen om de anijssmaak wat sterker te laten zijn. Schep vervolgens de soep in de borden en schenk in elk bord een klein beetje room. Serveer de soep met een donker brood en roomboter. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *