Broodje kipshoarma met spitskoolsalade

Broodje kipshoarma met spitskoolsalade

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Iedereen heeft wel een paar gerechten die je vaak maakt. Van die gerechten die je maakt als je een drukke dag hebt gehad en eigenlijk geen zin meer hebt om moeite te doen voor het avondeten. 
Een dag dat je met bord op schoot eet en levenloos wilt staren naar RTL Boulevard of een ander hersenloos programma. Voor Rutger en mij is een broodje kipshoarma dan vaak de oplossing. Zelfgemaakte knoflooksaus, ijsbergsla en soms nog wat groente of een salade. De halve spitskool die we nog hadden liggen bracht me op het idee om een soort coleslaw erbij te maken. 

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 800 gram kipshoarma 
 • 1 Turks brood 
 • Sambal 
 • Halve spitskool
 • 1 wortel
 • Handje blanke rozijnen 
 • 2 appels 
 • Ijsbergsla 
 • 400 ml Griekse yoghurt
 • Citroen 
 • 3 tenen knoflook 
 • 1 eetlepel suiker

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_column_text]Snijd met een mandoline de wortel, appel en spitskool ragfijn en meng dit in een grote saladeschaal. 

Meng in een kommetje de Griekse yoghurt met 3 geraspte knoflooktenen, een eetlepel suiker, peper en zout en citroensap. Voeg de helft de knoflookyoghurt toe aan de spitskoolsalade samen met een handje rozijnen. Zet de salade in de koelkast en bak ondertussen de kipshoarma met een eetlepel sambal in een koekenpan gaar.

Grill het Turks brood onder een paniniijzer of in de oven. Snijd het brood in 4 kwarten en beleg het brood met ijsbergsla, de kipshoarma en de spitskoolsalade. Serveer de sambal en knoflookyoghurt er los bij. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *