Door Irene
Jarenlang heb ik gedacht dat dit dessert moeilijk te maken was en dat het een gehannes zou zijn met eieren, room en au bain marie verwarmen. Maar vanaf het moment dat ik er achter kwam dat dit totaal niet het geval is, staat dit dessert vaak op het menu als er mensen komen eten. Je kan het mooi van te voren maken en in de koelkast zetten, het ziet er altijd mooi uit én je kan variëren in smaken en kleuren tot aan je pensioen. 
Oja, gelatine is gemaakt van varkens- of runderbotten (sorry – dit klinkt smerig he?). Mocht je dus vega-vrienden hebben die dit een dealbreaker vinden, kan je de gelatine vervangen door een eetlepel agar agar. 
Ingrediënten voor 4 glaasjes
  • 125 ml slagroom 
  • 400 gram Griekse yoghurt
  • 3 blaadjes gelatine 
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 citroen 
  • Takjes tijm 
  • 2 eetlepels honing 

Week de blaadjes gelatine in een bakje met water. 

Verwarm de slagroom samen met 2 takjes tijm en de suiker. Roer tot de suiker is opgelost en draai het vuur uit zodra de slagroom tegen het kookpunt zit. Vis de takjes tijm eruit en gooi weg. 

Haal de gelatine uit het water en knijp het overtollige water er uit. Meng de gelatine door de warme slagroom tot het is opgelost. Rasp de schil van de citroen en voeg de rasp toe aan de Griekse yoghurt.

Roer het slagroommengsel door de Griekse yoghurt en verdeel het over 4 glaasjes. Laat de panna cotta opstijven in de koelkast voor minimaal 2 uur. 

Verwarm in een klein pannetje het sap van de citroen met 2 eetlepels honing. 

Schenk een beetje honing-citroensap op de panna cotta voor het serveren. Serveer eventueel met een takje tijm. 

One Comment

Laat een reactie achter