Bietensalade met haring

Bietensalade met haring

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

In mijn beleving at mijn moeder vroeger vaak haringsalade. Blijkbaar heeft dit indruk op me gemaakt want toen we laatst bieten hadden gekocht dacht ik meteen aan een haringsalade. En ik hoor je al denken: “De jaren 80 hebben gebeld, ze willen hun salade terug”. Maar met een paar aanpassingen is dit recept ook in 2019 goed te doen. Een scheutje wodka doet het trouwens prima in deze salade. Maar ik nam de salade mee naar werk en wilde niet dat mijn collega’s zouden denken dat ik een alcoholprobleem heb. Ik liet de wodka daarom even achterwege.

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen 

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

  • 3 rode bieten 
  • 3 haringen 
  • 2 appels 
  • 4 eetlepels yoghurt
  • Amsterdamse uien 
  • Augurken 
  • Theelepel suiker 
  • Dille 
  • Scheutje wodka (optioneel) 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_column_text]Was de bieten en snijd de wortels en stengels er af. Kook de bieten in water voor 40 tot 45 minuten.

Spoel de bieten met koud water en laat ze afkoelen. Daarna kan je gemakkelijk de schil van de bieten verwijderen met je vingers. Snijd de bieten in kleine blokjes en doe de blokjes in een grote kom. 

Snijd op een schone snijdplank de augurk en appels in vergelijkbare blokjes en voeg toe aan de bieten. Snijd de haring in grotere stukken en houd apart. Maak een sausje van de yoghurt, de wodka een scheutje azijn uit de Amsterdamse uien, een beetje suiker, peper en zout en gesneden dille. Roer de helft van de saus door de bieten. Schep de bietensalade in kommetjes, leg de haringstukjes erbij samen met een paar Amsterdamse uien en sprenkel nog wat yoghurtsaus over de haring en bietensalade en maak af met een takje dille. 

Lekker met toast of roggebrood. 

Tip: snijd de bieten niet op een houten snijdplank i.v.m. de kleur die snel intrekt. [/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *