Uiensoep

Uiensoep

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Rutger” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Dinsdagmiddag. We appten over wat we die avond gingen eten. Ik zou boodschappen halen. Irene had een paar boodschapjes geappt en ik moest, afhankelijk of we nog uien hadden of niet, uien meenemen. Maar ja, je weet hoe het gaat. In de supermarkt bedenk je dat je had moeten checken of er uien waren. Voor de zekerheid neem je dan uien mee. En bij thuiskomst tref je nog 1,5 kilo aan uien aan. Toen Irene vroeg wat we met 2,5 kilo uien moesten doen, zei ik voor de grap “uiensoep maken”. En zo geschiedde. Best kut (lees: vervelend) want ik houd niet van uiensoep. 

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen 

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 4 rode uien 
 • 4 witte uien 
 • 1 teen knoflook
 • 2 bouillonblokjes 
 • Tijm 
 • Klont boter 
 • Theelepel suiker
 • 2 laurierbladeren 
 • Wijn of azijn 
 • Stokbrood
 • Geraspte kaas 
 • Roomkaas 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_column_text]Schil de uien en snijd in dunne ringen. Als je een mandoline hebt, gebruik die. Scheelt een hoop werk. Of koop een zak gesneden uien. Scheelt nog meer werk. 

Doe de uienringen in een pan samen met een klont boter. Fruit de oven op een laag vuur langzaam gaar voor 30 tot 40 minuten. De uien moeten niet bruin worden. Voeg tijdens het fruiten een klein beetje suiker toe om het karamelliseren van de uien te helpen. Voeg ook een geraspte teen knoflook,  2 laurierbladeren en een eetlepel tijm toe. Als de uien zacht zijn en 30-40 minuten hebben geprutteld kan het vuur wat hoger. Blus de uien af met een glas wijn (kleur maakt niet uit) of een scheut azijn. 

Als de wijn/azijn verdampt is voeg je 1200 ml water toe en 2 blokjes bouillon. 

Laat de soep nog minstens 15 minuten pruttelen. De soep hoeft niet heel zout te zijn want de kaascroutons zijn ook al redelijk zout. 

Schep de soep in ovenvaste soepkommen. Snijd stokbrood in sneetjes en bestrijk met roomkaas. Leg de stokbroodjes in de soepkommen en bestrooi de broodjes royaal met geraspte kaas. 

Zet de soepkommen onder de grill voor +/- 3 minuten tot de kaas is gesmolten en een bruin randje krijgt. [/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *