Door Irene
Deze ingemaakte rode uien zijn fantastisch. En het klaarmaken duurt nog geen 5 minuten! Je kan de uien voor van alles gebruiken: in salades, op taco’s, naast Hollandse gerechten zoals stamppotten óf bovenop een haring. Wij aten de uien deze keer op een pita met halloumi en tzatziki. Tip van ons: koop een mandoline. Dit wordt jouw beste vriend, geloof ons. 
Ingrediënten voor een weckpotje ingemaakte rode uien 
  • 2 rode uien 
  • 6 peperkorrels
  • 1 laurierblad
  • 4 eetlepels suiker
  • 200 ml azijn (alles behalve balsamico azijn) 
  • 200 ml water
  • Eetlepel venkelzaadjes

Snijd de boven- en onderkant van de ui en verwijder de schil. Snijd de ui in dunne ringen op een mandoline. Stop de uienringen in een weckpotje. Verwarm in een steelpannetje het water en de azijn en los de suiker hierin op. Voeg de venkelzaadjes, peperkorrels en laurier toe. Breng kort aan de kook en schenk daarna alles over de rode uien. Laat even afkoelen voordat je de deksel erop doet en bewaar in de koelkast voor zo’n 3 a 4 dagen. 

Laat een reactie achter