Door Irene
Sinds we met mijn ouders naar Londen zijn geweest is Rutger ook officieel fan van de Indiase keuken. Vooral de curries vallen in de smaak. Van de pittigere Madras tot de zoetere butter chicken. Maar absolute favo: Kip Korma. Jaren heb ik gedacht dat ik dit gerecht nooit zou kunnen namaken. En zo opeens, alsof ik het hoofd van Jezus zag verschijnen in een getoast broodje, kreeg ik de ingeving. Het recept voor de perfecte Kip Korma. Precies als bij de Indiër. En ik deel het met liefde! 
Ingrediënten voor 4 personen
  • 600 gram kippendijen in stukjes
  • 125 ml slagroom 
  • 100 ml passata
  • 1 ui 
  • 1 duim gember
  • 2 tenen knoflook 
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels zonnebloemolie 
  • Klont boter 
  • 2 eetlepels honing 
  • 125 gram ongezouten amandelen 
  • 50 gram kokossanten 

Specerijen 

  • 1 eetlepel garam massala
  • 1 eetlepel kurkurma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chili flakes 
  • 1 theelepel gemalen kardemom 
  • 1 theelepel kaneel 
  • Paar raspjes nootmuskaat 

Voor erbij

  • Basmatirijst 
  • Naanbrood 
  • Doperwten

Maak de currypasta door knoflook, gember, ui, passata, garam massala, kurkurma, paprikapoeder, chili flakes, kardemom, kaneel, nootmuskaat en peper en zout in een keukenmachine te malen. 

Snijd de kippendij in stukjes en leg de kip in een kom. Voeg de currypasta toe aan de kip en meng er Griekse yoghurt door heen. Zet de kip met de marinade afgedekt in de koelkast voor minimaal 1 uur. 

Maal in een schoongemaakte keukenmachine de amandelen fijn. Houd de amandelen apart. 

Bak daarna de kip in de yoghurt aan in zonnebloemolie en boter. Laat zachtjes sudderen voor ongeveer 20 minuten. Voeg vervolgens de gemalen amandelen toe samen met de kokossanten. 

Als de kip gaar is maar je de curry af met slagroom. Maak de curry op smaak met honing en zout. 

Lekker met basmatirijst, naan en dopertwen. Ook raita is er zeker lekker bij. Klik HIER om te lezen hoe je raita maakt. 

2 Comments

Laat een reactie achter