Mac & cheese

Mac & cheese

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

In juni hebben we een rondreis door Schotland gemaakt. ’s Avonds aten we vaak in pubs en op werkelijk elke kaart stond Mac & Cheese. Desondanks hebben we het nooit besteld. Sindsdien heb ik af en toe een craving naar kaas. En onze koelkast met restjes kaas was een perfect excuus om eindelijk deze guilty pleasure te maken. Ik moet bekennen dat ik ook wel een beetje om mezelf moest lachen toen ik in de kast op zoek ging naar de “volkoren macaroni”. Alsof je bij de McDonalds een groot menu bestelt met extra frietsaus maar wel om een cola light vraagt. 

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 200 gram “volkoren” macaroni 
 • Klont boter van +/- 50 gram
 • 2 eetlepels bloem
 • 150 gram geraspte kaas 
 • Een stukje oude kaas 
 • 75 gram zachte geitenkaas 
 • 200 ml melk 
 • Halve theelepel cayenne peper 
 • Mespuntje chili flakes 
 • 150 gram hamblokjes (optioneel)
 • Theelepel mosterd 
 • Beetje paneermeel 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_column_text]Kook de macaroni beetgaar volgens de verpakking. 

Maak een roux door boter in een pan te smelten en voeg bloem toe. Gaar de roux zachtjes voor 1 a 2 minuten. Voeg de melk toe en roer goed door totdat er geen klontjes meer zijn. Wanneer de melk is ingedikt voeg je de kazen toe samen met een theelepel mosterd en zwarte peper. Maak op smaak met cayenne peper en chili flakes. Giet de macaroni af en voeg de pasta toe aan de kaassaus. Roer goed door en voeg eventueel de hambokjes toe. Stort de mac & cheese in een ovenschaal en strooi er een restje kaas over met paneermeel. Zet onder de gril voor 4 tot 6 minuten zodat de kaas een bruin krokant korstjes krijgt. 

De ovenschotel is vrij machtig. Serveer een frisse salade erbij als tegenhanger. [/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

1 gedachte over “Mac & cheese”

 1. Pingback: Groene Mac ’n cheese - Beppie en Kokkie - Recepten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *