Door Irene
Mijn studententijd heeft wellicht wat langer geduurd dan nodig was. Maar ik heb er flink van genoten. En zoals het hoort, was ik regelmatig in de kroeg te vinden. Dankzij “uitgebreid empirisch onderzoek” heb ik een bovengemiddelde interesse in drank ontwikkeld. Een paar jaar geleden heb ik met succes een paar flessen limoncello gemaakt (vraag maar aan mijn oude huisgenoot Nynke). Ditmaal probeerde ik de variant met sinaasappels: arancello. Cin Cin! 
Ingrediënten voor 4 personen
  • 70 cl wodka 
  • 8 sinaasappels
  • 200 gram suiker 
  • 300 dl water 

Schil met een dunschiller de schil van 8 sinaasappelen. Gebruik alleen de oranje schil. Het witte vlies onder de schil maakt de likeur bitter. Stop de schillen in een grote weckpot. Giet de wodka bij de schillen. Laat de wodka met sinaasappelschillen minimaal 3 weken staan in een donkere ruimte. 

Schud de weckpot elke dag even. 

Na 3 weken is het tijd om de likeur af te maken. Verwarm in een steelpan 300 dl water en los er 200 gram suiker in op. Breng de suikerstroop aan de kook en laat afkoelen. 

Zeef de sinaasappelschillen uit de wodka. Schenk de wodka in een beugelfles en schenk voorzichtig de afgekoelde suikersiroop erbij. 

De likeur moet nog enkele dagen op een donkere plek staan. Daarna is de likeur klaar! 

Zet de arancello in de diepvries en serveer de likeur goed koud. 

Laat een reactie achter