Noodlesoep met buikspek

Noodlesoep met buikspek

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Rutger” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Deze soep is zó lekker. Maar één groot probleem: je kan dit niet fatsoenlijk eten. Toen we dit aten smeerde we onszelf er dan ook compleet onder. Irene had de noodles op haar kin hangen en ik had bij voorbaat mijn shirt al uitgetrokken waardoor de paksoi op m’n borst plakte. Luid slurpend en happend naar noodles hebben we onszelf hard uitgelachen. HOE EET JE DIT? 

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 kommen

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Voor de bouillon

 • 4 eetlepels rode misopasta 
 • 3 tenen knoflook
 • 1 theelepel chili flakes 
 • 1 stuk gember 
 • 2 eetlepels sesamolie 
 • 1 eetlepel zonnebloemolie 
 • 1200 dl water 
 • 2 eetlepels suiker
 • 2 eetlepels palmsuiker
 • 2 eetlepels ketjap 
 • 2 eetlepels sojasaus 
 • Sap van 1 citroen

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Voor het buikspek 

 • 400 gram gegaard buikspek
 • 1 eetlepel sirachasaus 
 • 2 eetlepels ketjap 
 • 2 eetlepels gembersiroop
 • 1 eetlepel sesamolie 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Toppings

 • Enoki (Japanse champignons) 
 • Mais 
 • Lente ui  
 • Taugé 
 • 2 eieren 
 • 4 Baby paksoi 
 • 1 rode peper 
 • 200 eiermie 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_column_text]Roer in een kommetje de sirachasaus, ketjap, gembersiroop en de sesamolie door elkaar. 

Smeer het gegaarde buikspek in met de marinade. Wij kochten een stuk buikspek bij de toko dat al gegaard was. Verwarm de buikspek in een oven op 200 graden voor 15 minuten. Smeer om de vijf minuten de buikspek opnieuw in met de marinade. Snijd de buikspek in plakken. 

Kook twee eieren zachtgekookt (4 min). Laat de eieren schrikken in koud water. Pel de eieren en leg opzij. 

Maak de bouillon. Snijd de gember en knoflook in plakken. Doe de zonnebloem- en sesamolie in een grote pan en zet het vuur aan. Bak de knoflook, gember en chili flakes in de olie en voeg de misopasta toe. Bak even kort aan en voeg vervolgens het water toe. Snijd een lente ui in grote stukken en voeg toe aan het water. Maak de bouillon op smaak met suiker, palmsuiker, sojasaus, ketjap en citroen.  Laat de bouillon even pruttelen op een laag vuurtje. 

Voeg de mie toe in de bouillon en kook mee tot de noodles gaar zijn. 

Zet een koekenpan op hoog vuur en doe een beetje sesamolie in de pan. Voeg de enoki toe en bak de champignons kort. Breng snel op smaak met een scheutje sojasaus en ketjap. Haal de enoki uit de pan. 

Schep met een pastavork de noodles uit de bouillon en verdeel over de kommen. Vis de gember, knoflook en lente ui uit de bouillon. Blanceer in de bouillon de baby paksoi. Leg de paksoi apart. 

Verdeel de bouillon over de kommen. 

Verdeel de toppings over de kommen. Per kom een half ei, een stronkje paksoi, de enoki, de taugé en de mais. Maak de soep af met de plakjes buikspek, een fijngesneden lenteuitje en een paar plakjes rode peper. Op onze foto zie je ook nog ingemaakte rode ui. Maar zonder is ook prima natuurlijk. [/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *