Sticky chickenwings

Sticky chickenwings

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Rutger” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Er zijn veel mooie dingen in het leven. Zoals de geur van de herfst , reisjes naar Berlijn of een nieuw seizoen Boer zoekt vrouw. Maar er is één ding in de wereld dat mij momenteel nog gelukkiger maakt: Ons recept voor Sticky chickenwings. Ik moet zeggen dat ik redelijk wat lekkere kippenvleugels geproefd heb in mijn leven, maar nu toch een marinade heb ontdekt waar ik echt helemaal gek van word. Er komt nog een dag dat ik er mee ga ontbijten, lunchen en dineren. IK WIL NIKS ANDERS MEER!

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor één kilo kopvleugels

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 1 kilo kipvleugels (ongekruid)
 • 1 stuk gember (ter grootte van een duim)
 • 2 tenen knoflook
 • 2 eetlepels kipkruiden
 • 4 eetlepels sesamolie
 • 8 eetlepels sojasaus
 • 5 eetlepels chilisaus
 • 5 eetlepels honing
 • 1 eetlepel cayennepeper
 • 3 eetlepels sesamzaadjes
 • 1 bosui
 • Sap van een halve citroen

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_column_text]Doe de kipvleugels in een grote ovenschaal. Strooi er licht kipkruiden over en hussel de kipvleugels.

Doe de ovenschaal in een oven op 200 graden voor 25 minuten.

Maak ondertussen de sticky saus. Schil een stuk gember en rasp de gember en de knoflooktenen fijn.

Doe de sesamolie, sojasau, chilisaus, honing, cayennepeper, citroensap, knoflook en gember in een steelpannetje. Verwarm de saus en laat het zachtjes inkoken.

Giet de ingedikte saus over de kip wanneer deze bijna gaar is. Zet de kip met de saus nog even terug in de oven voor ongeveer 5 minuten.

Rooster in een droge koekenpan de sesamzaadjes en haal deze uit de pan zodra ze lichtbruin kleuren.

Snijd een bosui ragfijn. Haal de kipvleugels uit de oven en strooi de sesamzaadjes en de bosui over de kipvleugels.[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

1 gedachte over “Sticky chickenwings”

 1. Pingback: Hele kip met tijm-citroenboter - Beppie & Kokkie Foodblog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *