Gepofte knoflooksoep

Gepofte knoflooksoep

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Rutger” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Schoonmoeder Jet heeft prachtige strengen verse knoflook gekregen uit Frankrijk. En wij kregen ook een vlecht mee met 8 prachtige bollen. En nou ben ik echt wel “team knoflook”, maar om nou te zeggen dat ik 8 bollen gebruik binnen een paar weken tijd… En dus moet je gaan denken in gerechten waar enorm veel knoflook in zit: kip uit de oven met 20 tenen knoflook en geroosterde cherrytomaten, aïoli én gepofte knoflooksoep! Door de knoflooktenen eerst te poffen in de oven, wordt de smaak heel zacht en subtiel. Samen met wat bouillon en een beetje room heb je zo een Franse klassieker op tafel.

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

  • 3 bollen knoflook
  • 1 witte ui 
  • 1 grote eetlepel bloem 
  • 7 dl kokend water
  • 1,5 bouillonblokje tuinkruiden
  • 125 ml slagroom 
  • Tijm 
  • Klont boter 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_column_text]Snijd de bovenkant van de knoflookbollen er af zodat de knoflooktenen open zijn. Leg de bollen apart en elk op een stuk aluminiumfolie. Strooi er een beetje tijm overheen samen met zout en een beetje olijfolie. Wikkel de bollen in aluminiumfolie en pof de knoflook in een oven op 160 graden voor 45 minuten. Haal de knoflook uit de oven en vouw de folie open zodat de knoflook kan afkoelen. 

Snipper een ui en fruit deze in een dikke klont boter aan in pan. Duw de knoflooktenen uit de schil en voeg toe aan de ui. Fruit de knoflook mee en voeg de bloem en eventueel een extra klontje boter toe. Gaar de roux (boter + bloem) kort op laag vuur en voeg vervolgens het water en de bouillonblokjes toe. Roer goed door en laat even zachtjes pruttelen. Doe het vuur uit pureer de soep met een staafmixer. Voeg vervolgens de slagroom toe en mix nog eens met de staafmixer. Maak op smaak met een beetje witte peper en eventueel nog zout of bouillonpoeder. Serveer de soep met donker brood en een paar druppels extra vierge olijfolie. [/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *