Door Irene
Deze zondag heeft alleen maar voordelen: een uur langer slapen, veel lekkere hapjes eten én een fantastische speelronde van de Eredivisie. Deze Super Sunday begon met deze tropische pancakes met mango en kokos. Het ideale recept voor de luie kok want dit recept mag je nauwelijks roeren! 
Ingrediënten voor 16 pannenkoekjes
  • 250 gram bloem 
  • 2 eieren 
  • 1 zakje baking soda
  • 1 zakje bakpoeder
  • Mespunt zout 
  • 3 theelepels suiker 
  • 1 eetlepel zonnebloemolie 
  • 375 ml karnemelk 
  • 4 eetlepels geraspte kokos 
  • 1 rijpe mango 
  • Honing 
  • Kokosolie om in te bakken
  • Geraspte kokos om te garneren 

Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, baking soda, zout, suiker en geraspte kokos. Roer de droge ingrediënten door elkaar. Voeg daarna de karnemelk, eieren en zonnebloemolie toe. Roer het geheel door zonder teveel te roeren. Er moeten klontjes in blijven zitten. Hoe minder je roert, hoe meer fluffy de pancakes worden. Het beslag is vrij dik en klonterig en borrelt een beetje. 

Zet een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag op het vuur. Doe er een schepje kokosolie in en schep met een kleine juslepel een beetje beslag in de pan. Maak zo mooie kleine pannenkoekjes. Als het beslag in de pan gaat bubbelen en gaatjes vormt, kan je de pannenkoekje omdraaien met een spatel. Herhaal dit totdat het beslag op is.  Maak genoeg pannenkoekjes zodat je een mooie stapel kan bouwen. Houd de pannenkoekjes warm in een oven op 120 graden. 

Schil de mango met een dunschillen en snijd de mango in kleine blokjes. 

Serveer de pannenkoekjes in stapels met de mangoblokjes, geraspte kokos en honing. 

Laat een reactie achter