Pasta Caprese & Bolognese

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Rutger” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Vroeger was ik niet de meest makkelijke eter. Mijn moeder sneed daarom de groenten heeeel klein zodat mijn kleine broertje en ik toch nog iets aan groente binnenkregen zonder dat we het door hadden. Als we het eten op hadden, vroeg mijn moeder altijd: “vonden jullie het lekker?” Gevolgd door een opsomming van groenten die we gegeten hadden… Ja dat hadden we ECHT WEL geproefd hoor, NOT! Inmiddels eet ik natuurlijk gewoon groenten, ook als ze wel herkenbaar zijn! Dus mocht je moeilijke eters hebben, dan is deze pasta Caprese & Bolognese ideaal. Wat zijn jullie trucs om minder groente te laten eten?

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 400 gram pasta 
 • 300 gram gehakt 
 • 1 eetlepel gerookte paprikapoeder (pittig)
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden 
 • Bosje verse basillicum 
 • 1 grote ui 
 • 1 teen knoflook
 • 1 paprika 
 • 1 winterpeen 
 • 1 courgette 
 • 3 stengels bleekselderij 
 • 1 blik gepelde tomaten 
 • 4 eetlepels ketchup 
 • 2 zakjes mozzarella 
 • 3 rijpe tomaten 
 • 100 gram geraspte kaas 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_column_text]Snijd de wortel, ui, paprika, courgette, bleekselderij en knoflook in stukjes. Fruit de groente aan in een pan met een beetje olijfolie. Voeg de gerookte paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe. Snijd de steeltjes van de basilicum af en snijd fijn. Voeg de steeltjes toe aan de groenten. Voeg vervolgens de tomaten in blik toe aan de groenten en laat alles even pruttelen tot de groenten gaar zijn. 

Kook de pasta gaar volgens de omschrijving op de verpakking. Bewaar een glaasje kookvocht wanneer de pasta kan worden afgegoten. 

Pureer de tomaten en groenten met een staafmixer. Bak in een andere pan de gehakt rul en breng het gehakt op smaak met peper en zout. Voeg het gehakt toe aan de gepureerde saus. Breng de saus op smaak met ketchup en zout en peper. Voeg een scheutje kookvocht van de pasta toe aan de saus als de saus te droog is. 

Doe de saus en de pasta in een ovenschaal. Strooi heel licht de geraspte kaas over de pasta. Bedek de ovenschotel vervolgens met plakken tomaat en mozzarella (om en om). Zet de pasta in de oven op 180 graden voor +/- 10 minuten of totdat de mozzarella bovenop is gesmolten. Haal de pasta uit de oven en strooi er blaadjes verse basilicum overheen. 

Serveer de ovenschotel met rucola en een beetje olijfolie en balsamicoazijn.  Grote eters? Serveer er dan ook nog een broodje bij met (kruiden)boter. [/vc_column_text][vc_raw_html]JTNDc2NyaXB0JTIwYXN5bmMlMjBzcmMlM0QlMjJodHRwcyUzQSUyRiUyRnBhZ2VhZDIuZ29vZ2xlc3luZGljYXRpb24uY29tJTJGcGFnZWFkJTJGanMlMkZhZHNieWdvb2dsZS5qcyUyMiUzRSUzQyUyRnNjcmlwdCUzRSUwQSUzQyUyMS0tJTIwQWQyJTIwJTI4aG9yaXpvbnRhYWwlMjklMjAtLSUzRSUwQSUzQ2lucyUyMGNsYXNzJTNEJTIyYWRzYnlnb29nbGUlMjIlMEElMjAlMjAlMjAlMjAlMjBzdHlsZSUzRCUyMmRpc3BsYXklM0FibG9jayUyMiUwQSUyMCUyMCUyMCUyMCUyMGRhdGEtYWQtY2xpZW50JTNEJTIyY2EtcHViLTE1NzYzMjU1Mzc0ODk0MjQlMjIlMEElMjAlMjAlMjAlMjAlMjBkYXRhLWFkLXNsb3QlM0QlMjI4NDcxMjExNzIyJTIyJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwZGF0YS1hZC1mb3JtYXQlM0QlMjJhdXRvJTIyJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwZGF0YS1mdWxsLXdpZHRoLXJlc3BvbnNpdmUlM0QlMjJ0cnVlJTIyJTNFJTNDJTJGaW5zJTNFJTBBJTNDc2NyaXB0JTNFJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTI4YWRzYnlnb29nbGUlMjAlM0QlMjB3aW5kb3cuYWRzYnlnb29nbGUlMjAlN0MlN0MlMjAlNUIlNUQlMjkucHVzaCUyOCU3QiU3RCUyOSUzQiUwQSUzQyUyRnNjcmlwdCUzRQ==[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *