Wokschotel met speklapjes

Wokschotel met speklapjes

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Rutger” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Speklap door de woknoedels? Jazeker! Gouden zet. Ik eet dit gerecht altijd als Irene niet thuis is, omdat ik er echt geen genoeg van kan krijgen. Dan gebruik ik trouwens wel vaak kant en klare woksaus. Easy toch? Maar nu Irene er bij was hebben we zelf de woksaus gemaakt en ik weet niet hoe Irene het weer flikt, maar het was geweldig.

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 500 gram speklappen 
 • 2 eetlepels ketjap 
 • Halve eetlepel sambal 
 • Broccoli 
 • 1 gele paprika 
 • 1 paksoi 
 • 250 gram eiermie 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Voor de woksaus

 • 2 eetlepels sesamolie 
 • 3 eetlepels sojasaus
 • 3 eetlepels ketjap
 • 3 eetlepels chilisaus
 • 1 eetlepel rijstazijn 
 • 2 eetlepels honing 
 • 5 cm Gember 
 • 1 teen Knoflook 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_column_text]Maak de woksaus: rasp de gember en de knoflook. Roer dit samen met de sesamolie, sojasaus, ketjap, chilisaus, rijstazijn en honing los in een kommetje. 

Snijd de broccoli in kleine roosjes en snijd de paprika in blokjes. Snijd de paksoi in stukken en houd het blad apart van de stelen. 

Snijd de speklappen in reepjes. En bak zonder olie of boter in een wokpan. Voeg de sambal en ketjap toe aan de speklappen wanneer de speklappen bijna gaar zijn. 

Breng water aan de kook in een pan. Kook de broccoli 1 minuut in het water en schep de broccoli vervolgens bij de speklappen. Leg de eiermie in de het kokende water en kook in 3 tot 4 minuten gaar. Voeg ook de paprika en de stelen van de paksoi toe aan de speklappen. Voeg ook de zelfgemaakte woksaus toe en wok alles op hoog vuur voor 1 a 2 minuten. Giet de eiermie af en verdeel over 4 kommetjes. Als laatste voeg je de bladeren van de paksoi toe aan de speklappen en groente, schud alles nog een keer om en serveer de groente en speklapjes bovenop de eiermie. [/vc_column_text][vc_raw_html]JTNDc2NyaXB0JTIwYXN5bmMlMjBzcmMlM0QlMjJodHRwcyUzQSUyRiUyRnBhZ2VhZDIuZ29vZ2xlc3luZGljYXRpb24uY29tJTJGcGFnZWFkJTJGanMlMkZhZHNieWdvb2dsZS5qcyUyMiUzRSUzQyUyRnNjcmlwdCUzRSUwQSUzQyUyMS0tJTIwQWQyJTIwJTI4aG9yaXpvbnRhYWwlMjklMjAtLSUzRSUwQSUzQ2lucyUyMGNsYXNzJTNEJTIyYWRzYnlnb29nbGUlMjIlMEElMjAlMjAlMjAlMjAlMjBzdHlsZSUzRCUyMmRpc3BsYXklM0FibG9jayUyMiUwQSUyMCUyMCUyMCUyMCUyMGRhdGEtYWQtY2xpZW50JTNEJTIyY2EtcHViLTE1NzYzMjU1Mzc0ODk0MjQlMjIlMEElMjAlMjAlMjAlMjAlMjBkYXRhLWFkLXNsb3QlM0QlMjI4NDcxMjExNzIyJTIyJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwZGF0YS1hZC1mb3JtYXQlM0QlMjJhdXRvJTIyJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwZGF0YS1mdWxsLXdpZHRoLXJlc3BvbnNpdmUlM0QlMjJ0cnVlJTIyJTNFJTNDJTJGaW5zJTNFJTBBJTNDc2NyaXB0JTNFJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTI4YWRzYnlnb29nbGUlMjAlM0QlMjB3aW5kb3cuYWRzYnlnb29nbGUlMjAlN0MlN0MlMjAlNUIlNUQlMjkucHVzaCUyOCU3QiU3RCUyOSUzQiUwQSUzQyUyRnNjcmlwdCUzRQ==[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *