Gevulde paprika’s met linzenrijst en feta

Gevulde paprika’s met linzenrijst en feta

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

*Denk hier een dansende Hyves-banaan* want jumjumjum deze paprika’s zijn zo lekker! Team Vega letten we even op, want dit paprikafeestje kunnen jullie vast ook waarderen. Gezond, goedkoop, makkelijk en mooi. Do we need to say more? Ja? Oke: de linzen, pittige chili flakes, zoetige paprika’s en het zoutige van de feta maakt dit tot een briljant voorgerecht, bijgerecht, hoofdgerecht of lunch. Desnoods ontbijt je er mee. Wat kan jou het schelen!

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 6 paprika’s

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 200 gram basmatirijst 
 • 1 blik linzen (a 300 gram)
 • 1 eetlepel tomatenpuree
 • 1 teen knoflook 
 • 1 ui 
 • 1 eetlepel chili flakes 
 • 4 rijpe tomaten 
 • Handjevol doperwten (uit de vriezer) 
 • 2 bouillon blokjes (groenten) 
 • 6 paprika’s 
 • Bosje verse peterselie 
 • Citroenrasp 
 • 200 gram feta (op olie) 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_column_text]Snipper een ui en pers een teen knoflook. Fruit de knoflook en ui in een koekenpan en voeg een eetlepel tomatenpuree toe. Fruit dit zachtjes aan voor 3 minuten. Snijd de steeltjes van de peterselie en snijd alles fijn. Houd de steeltjes apart. Voeg de peterseliesteeltje toe aan de pan samen met de chili flakes. Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze ook toe. Voeg daarna de rijst toe en voeg beetje bij beetje kokend water toe. Voeg dan de linzen toe samen met twee bouillonblokjes en de rest van de fijngesneden peterselie. Kook de rijst gaar in ongeveer 10 tot 15 minuten op een zacht vuurtje. Laat de rijst mooi droog stomen. Voeg daarom niet teveel water toe in een keer. Voeg de bevroren doperwten toe aan de rijst als deze gaar is. 

Snijd de bovenkant van de paprika’s af zodat er een dekseltje ontstaat. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en pak een ovenschaal waar alle paprika’s in passen.

Vul de paprika’s met de linzenrijst. Prak de fetablokjes in een kom samen met een beetje van de olie. 

Top de paprika’s af met de fetakruim en zet de paprika’s (en de dekseltjes) in de ovenschaal in de oven op 200 graden voor 15 minuten. [/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

1 gedachte over “Gevulde paprika’s met linzenrijst en feta”

 1. Pingback: Gevulde paprika’s met ricotta en spinazie - Beppie & Kokkie Foodblog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *