Shakshuka met lamsgehaktballetjes

Shakshuka met lamsgehaktballetjes

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Shakshuka is een Midden-Oosters tomatenstoofgerecht met gepocheerde eieren. Je kan het eten als ontbijt, lunch of avondeten. Wij maakten een versie met lamsgehaktballetjes en aten er een Turks brood bij met een super-snelle aioli. ZO LEKKER. Ik zou dus alleen al naar het Midden-Oosten willen voor de shakshuka. Of de hummus. Of muhamarra. Of falafel. 

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Voor de gehaktballetjes

 • 300 gram lamsgehakt 
 • 1 ei 
 • Halve eetlepel paprikapoeder
 • Halve eetlepel pittig gerookt paprikapoeder
 • Peper en zout 
 • Paneermeel 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Voor de shakshuka 

 • 1 blikje tomatenpuree
 • 500 ml passata
 • 1 eetlepel komijnzaad 
 • 1 eetlepel mosterzaad
 • Halve eetlepel paprikapoeder
 • Halve eetlepel gerookt paprikapoeder (pittig)
 • 1 teen knoflook
 • 1 rode ui 
 • 6 a 8 eieren 
 • 2 punt paprika’s 
 • 4 rijpe tomaten 
 • Verse peterselie 
 • 2 lente uitjes
 • Feta 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Voor de aioli

 • 1 teen knoflook
 • 3 eetlepels yoghurt
 • 2 eetlepels mayonaise
 • Scheutje azijn 
 • Theelepel suiker
 • Peper en zout 
 • 1 Turks brood 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_column_text]Kruid het lamsgehakt met een pittige en normale paprikapoeder en peper en zout. Voeg een ei toe en wat paneermeel. Draai kleine gehaktballetjes. 

Rooster in een grote en diepe droge koekenpan de mosterd- en komijnzaadjes. Houd de geroosterde zaadjes apart. Doe olie in de koekenpan en bak de gehaktballetjes hierin aan. Voeg de knoflook en rode ui toe en fruit aan. Voeg de gewone én pittige paprikapoeders toe samen met de mosterd- en komijnzaadjes. Voeg de tomatenpuree toe en bak mee aan voor 2 minuten (ontzuren). 

Snijd de puntpaprika’s en tomaten in stukken en voeg samen met de passata toe aan de gehaktballen. Roer alles goed door en druk met een juslepel kuiltjes in de tomatenstoof. Pak een klein kommetje en breek 1 ei open in de kom. Schenk het ei in het kuiltje. Herhaal dit 6 tot 8 keer, afhankelijk hoeveel honger jouw tafelgenoten hebben. Pocheer de eieren in 10-15 minuten gaar in de tomatenstoof. Je kan een deksel op de pan doen om de eieren wat te helpen. 

Snijd ondertussen de peterselie en lente ui fijn. Prak in een kommetje de feta tot kruimels. 

Strooi de peterselie, lente uitjes en de feta over de eieren wanneer deze gaar zijn. 

Maak de aioli door een teen knoflook te raspen of te persen. Doe de yoghurt en mayonaise in een kom samen met de knoflook. Voeg een scheutje azijn toe en maak op smaak met suiker, peper en zout. Lekker met Turks brood of Libanees platbrood. [/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *