Door Irene
Iedereen die wel eens op een Kerstmarkt in Duitsland is geweest heeft vast de “gebratene Pilze” wel eens voorbij zien komen. Gebakken champignons met een soort lichte knoflooksaus. Jumjumjum! Een welkom afwisseling tussen al die halve liters bier. Ben jij team Currywurst of team Pilze? 
Ingrediënten voor één schaaltje
  • 1 doosje champignons 
  • 1 grote teen knoflook 
  • 1 lente ui 
  • 1 eetlepel gedroogde tijm 
  • 2 eetlepels crème fraîche 
  • 2 eetlepels yoghurt 
  • Stokbrood 

Borstel de champignons en snijd het onderste stukje van het steeltje eraf. Bak de champignons in z’n geheel in een koekenpan in een beetje olijfolie. Voeg de helft van de knoflook en tijm toe en bak kort mee. Roer in een kommetje de yoghurt en de crème fraîche los samen met de andere helft van de knoflook. Maak op smaak met peper en zout en voeg nog wat tijm toe. 

Serveer de champignons in een schaaltje met de saus er overheen en wat stokbrood om mee te dippen. 

Laat een reactie achter