Kipsaté met Oosterse pindasaus

Kipsaté met Oosterse pindasaus

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Rutger” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Irene weet het natuurlijk al lang. Maar ik ben dé ideale man. Zo zorg ik ervoor dat het eten klaar staat wanneer Irene laat van werk thuiskomt. Deze keer stond er huisgemaakte kipsaté op haar te wachten. Mag mevrouw aanschuiven. Maar alleen als ze zelf frietjes meebrengt 😉 En weet je wat? Ik doe ook nog eens de afwas! 

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 10 stokjes saté

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 400 gram kipfilet
 • 1 eetlepel honing
 • 4 eetlepels Ketjap Asin
 • 1 stuk gember ter grootte van een duim (geraspt)
 • 1 teen knoflook (geperst)
 • ½ theelepel sambal
 • klein kneepje citroen
 • 1 lente-ui

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Extra benodigdheden

 • Satéprikkers
 • 1 persoon die friet haalt 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Voor de pindasaus

 • 2 eetlepels pindakaas
 • 200 ml kokosmelk
 • 1 theelepel sambal 
 • 2 eetlepels ketjap manis 
 • 2 eetlepels gedroogde kokos (optioneel)

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_column_text]Snijd de kip in stukjes van ongeveer 3 centimeter. 

Maak in een kom de marinade van de ketjap asin, honing en sambal. Voeg hier de geraspte gember en de geperste knoflook aan toe. Voeg ook een klein beetje citroensap toe. Roer het geheel goed door.

Leg de kip stukjes in de marinade en laat deze ongeveer een half uur (afgedekt) in de koelkast staan.

Rijg de kip aan de stokjes . Stuur de persoon die friet moet halen naar de snackbar. Grill de sate in een grillpan tot de kip gaar is en mooi gebruind. 

Maak ondertussen de pindasaus door de kokosmelk te verwarmen en de pindakaas er door te roeren. Maak de pindasaus op smaak met de sambal, ketjap en eventueel de gedroogde kokos. 

Inmiddels moet de friet zo’n beetje arriveren. Serveer de kipsaté met de frietjes en pindasaus en besprenkel de kip met lente-ui.[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *