Satéstoof

Satéstoof

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Het recept voor deze satéstoof heb ik ooit gekregen van een collega. Op kantoor hadden al meerdere collega’s het gemaakt en iedereen was lyrisch over het recept. Het blijkt een recept te zijn van Janneke Philippi en staat in haar boek “Stoven bij Janneke thuis”. Inmiddels zijn wij ook fan! Laat je niet afschrikken door de pindakaas. Dit klinkt misschien gek, maar is in combinatie met de kokosmelk en sambal echt top.

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 1 kilo sukadelappen
 • 2 tenen knoflook
 • 2 uien 
 • 2 eetlepels sambal
 • 2 eetlepels pindakaas 
 • 75 ml ketjap 
 • 800 ml kokosmelk 
 • Sap van een halve citroen 
 • 1 komkommer 
 • 1 eetlepel suiker 
 • Azijn 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_column_text]Snijd de sukadelappen in de stukken. Zet een braadpan op het vuur en doe er een scheut zonnebloemolie is. Braad de helft van het vlees in de pan en kruid met peper en zout. Schroei het vlees aan alle kanten dicht en haal dan uit de pan. Herhaal dit met de tweede helft van het vlees. 

Voeg de knoflook, ui en samba toe en fruit 2 a 3 minuten aan. Doe de rest van het vlees weer terug in de pan. Voeg de pindakaas en de ketjap toe en roer alles goed door. Blus af met de helft van de kokosmelk. Laat alles minstens 4 uur stoven als je wilt dat het vlees uit elkaar valt. 

Roer de stoofschotel vaak door om te voorkomen dat het aan de bodem koekt. 

Voeg meer kokosmelk toe als de satéstoof als het droog komt te staan.

Maak de satéstoof op smaak met peper, zout en citroensap. Eventueel kan je het zout achterwege laten en een scheutje sojasaus toevoegen. 

Maak de komkommers in het zuur. Snijd de komkommer in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten, snijd in halve maantjes en leg in een kommetje met azijn, suiker en peper en zout. Laat minimaal 10 minuten trekken. 

Serveer de satéstoof met de komkommers, basmatirijst, pinda’s en cassavechips. [/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *