Flatbread met falafel en knoflooksaus

Flatbread met falafel en knoflooksaus

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Een zondag in november. Rutger en ik dachten “even snel” een plant te halen in de Tuinland. NEE. FOUT. GA TERUG NAAR START. Wie gaat er nou op een zondag in november naar de Tuinland? Precies, IEDEREEN IN GRONINGEN. Suuuuuuper druk. Hele families, georganiseerde busreizen, bedrijfsuitjes, iedereen was uitgerukt voor de Kerstafdeling. Maar we hebben het overleefd! Bij thuiskomst maakten we deze groene falafel en toen was alles weer goed. 

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor ongeveer 12 falafel

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 1 blik kikkererwten (400 gram)
 • 100 gram doperwten (diepvries)
 • 1 eetlepel tahin 
 • 1 grote teen knoflook
 • 1 eetlepel komijnpoeder
 • 1 eetlepel korianderpoeder
 • 1 theelepel cayennepeper 
 • Mespuntje chili flakes
 • Halve citroen 
 • Verse peterselie 
 • Verse munt 
 • 2 eetlepels bloem

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Vulling pita’s of flatbread 

 • Ingemaakte rode uien 
 • IJsbergsla 
 • Tomaat 
 • Komkommer 
 • 2 eetlepels yoghurt
 • 1 eetlepel mayonaise 
 • 2 tenen knoflook
 • Peterselie 
 • 1 theelepel suiker 
 • Kneepje citroen

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_raw_html]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[/vc_raw_html]
[vc_column_text]Maak de falafel: doe de kikkererwten, doperwten, tahin, geperste knoflook, komijn- en korianderpoeder, cayennepeper, chili flakes en het sap van een halve citroen in de keukenmachine.

Snijd een paar takjes peterselie fijn en de blaadjes van twee takjes munt. Voeg toe aan de kikkererwten en maak op smaak met peper en zout. Voeg 2 eetlepels bloem toe en roer alles goed door. Draai balletjes van de kikkererwtenpuree. Zet een hapjespan op hoog vuur en doe ruim zonnebloemolie in een pan. Bak de falafel per kant 2 minuten tot ze mooi bruin zijn. 

Maak de knoflooksaus door de yoghurt en mayonaise te mengen in een kom. Pers twee tenen knoflook en voeg toe. Snijd een paar takjes peterselie fijn en voeg toe. Breng op smaak met peper, zout, suiker en citroensap. 

Serveer de falafel op een flatbread ingesmeerd met hummus. Leg er ingemaakte rode uien, ijsbergsla, tomaat en komkommer op en top af met de knoflooksaus. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *