[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]
De dagen worden de korter. Nederland maakt zich langzaam op om weer op onchristelijke tijden autoruiten te krabben of met bevroren haren van de fiets te stappen. Embrace yourself, winter is coming. Deze dagen schreeuwen om comfortfood. We hebben een lekker recept voor je: chili sin carne met zoete aardappel en kikkererwten. Ideaal om te eten onder een warm kleedje met de kachel aan.
[/vc_column_text]
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel komijn
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel pittig gerookte paprikapoeder
- Bosje koriander
- 1 beker crème fraîche (200 gram)
- Tortillachips
- 2 avocado’s
- 3 grote zoete aardappels
- 1 blik kikkererwten (400 gram)
- 1 blik zwarte bonen (400 gram)
- 1 paprika
- 2 grote tomaten
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 blik mais (300 gram)
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]
Proef de chili en maak eventueel op smaak met meer zout en peper. Draai het vuur uit en voeg de mais toe. Snijd de koriander fijn en halveer de avocado’s. Verwijder de pit en haal met een lepel de avocado uit de schil. Snijd in plakken. Serveer de chili met koriander, een schep crème fraîche en plakjes avocado. Serveer er tortillachips bij. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Pingback: Chili con carne met veel toppings - Beppie & Kokkie Foodblog