Chili sin carne met zoete aardappel

Chili sin carne met zoete aardappel

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

De dagen worden de korter. Nederland maakt zich langzaam op om weer op onchristelijke tijden autoruiten te krabben of met bevroren haren van de fiets te stappen. Embrace yourself, winter is coming. Deze dagen schreeuwen om comfortfood. We hebben een lekker recept voor je: chili sin carne met zoete aardappel en kikkererwten. Ideaal om te eten onder een warm kleedje met de kachel aan. 

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 1 ui 
 • 1 teen knoflook
 • 1 eetlepel komijn
 • 1 theelepel chilipoeder 
 • 1 theelepel pittig gerookte paprikapoeder
 • Bosje koriander 
 • 1 beker crème fraîche (200 gram)
 • Tortillachips 
 • 2 avocado’s 
 • 3 grote zoete aardappels 
 • 1 blik kikkererwten (400 gram)
 • 1 blik zwarte bonen (400 gram) 
 • 1 paprika
 • 2 grote tomaten 
 • 1 blik tomatenblokjes (400 gram) 
 • 1 blik mais (300 gram) 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_raw_html]JTNDc2NyaXB0JTIwYXN5bmMlMjBzcmMlM0QlMjJodHRwcyUzQSUyRiUyRnBhZ2VhZDIuZ29vZ2xlc3luZGljYXRpb24uY29tJTJGcGFnZWFkJTJGanMlMkZhZHNieWdvb2dsZS5qcyUyMiUzRSUzQyUyRnNjcmlwdCUzRSUwQSUzQyUyMS0tJTIwQWQyJTIwJTI4aG9yaXpvbnRhYWwlMjklMjAtLSUzRSUwQSUzQ2lucyUyMGNsYXNzJTNEJTIyYWRzYnlnb29nbGUlMjIlMEElMjAlMjAlMjAlMjAlMjBzdHlsZSUzRCUyMmRpc3BsYXklM0FibG9jayUyMiUwQSUyMCUyMCUyMCUyMCUyMGRhdGEtYWQtY2xpZW50JTNEJTIyY2EtcHViLTE1NzYzMjU1Mzc0ODk0MjQlMjIlMEElMjAlMjAlMjAlMjAlMjBkYXRhLWFkLXNsb3QlM0QlMjI4NDcxMjExNzIyJTIyJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwZGF0YS1hZC1mb3JtYXQlM0QlMjJhdXRvJTIyJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwZGF0YS1mdWxsLXdpZHRoLXJlc3BvbnNpdmUlM0QlMjJ0cnVlJTIyJTNFJTNDJTJGaW5zJTNFJTBBJTNDc2NyaXB0JTNFJTBBJTIwJTIwJTIwJTIwJTIwJTI4YWRzYnlnb29nbGUlMjAlM0QlMjB3aW5kb3cuYWRzYnlnb29nbGUlMjAlN0MlN0MlMjAlNUIlNUQlMjkucHVzaCUyOCU3QiU3RCUyOSUzQiUwQSUzQyUyRnNjcmlwdCUzRQ==[/vc_raw_html]
[vc_column_text]Schil de zoete aardappels met een dunschiller en snijd de aardappel in blokjes van ongeveer 2 cm. Verhit in een hapjespan kokosolie en doe de blokjes zoete aardappel in de pan. Snipper een ui en pers een teen knoflook. Voeg de ui en knoflook toe aan de zoete aardappel. Voeg de komijn, chilipeper, gerookte paprikapoeder, peper en zout toe en bak de kruiden mee. Snijd de paprika in stukjes en voeg de paprika en de tomatenblokjes toe aan de aardappel. Laat alles even pruttelen en spoel de kikkererwten en zwarte bonen af in een vergiet. Voeg de kikkererwten en zwarte bonen bij de chili wanneer de zoete aardappel bijna gaar is. Snijd de tomaten in blokjes en voeg ook toe. 

Proef de chili en maak eventueel op smaak met meer zout en peper. Draai het vuur uit en voeg de mais toe. Snijd de koriander fijn en halveer de avocado’s. Verwijder de pit en haal met een lepel de avocado uit de schil. Snijd in plakken. Serveer de chili met koriander, een schep crème fraîche en plakjes avocado. Serveer er tortillachips bij. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

1 gedachte over “Chili sin carne met zoete aardappel”

 1. Pingback: Chili con carne met veel toppings - Beppie & Kokkie Foodblog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *