Perenvlecht van bladerdeeg

Perenvlecht van bladerdeeg

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Rutger” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Ik heb niks met bakken. Zodra ik dingen moet afwegen, haak ik af. Alles gaat bij mij op gevoel en er komt nooit een weegschaal aan te pas. Herkenbaar? Dan hebben we een easy baksel voor je: een balderdeegvlecht met peer en karamelfudgesaus. Het recept is van Rutgerbakt en ik kwam het tegen via leukerecepten – maar we volgden wederom het recept niet helemaal….

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 1 bladerdeegvlecht 

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

  • 1 rol bladerdeeg (diepvries – glütenvrij van Schär) 
  • 2 peren 
  • 2 eetlepels suiker 
  • 2 eetlepels custardpoeder
  • Handje sultana’s (blanke rozijnen)
  • Citroensap 
  • 1 ei 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Voor de fudgesaus 

  • 100 gram karamelfudge 
  • 50 ml slagroom 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_raw_html]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[/vc_raw_html]
[vc_column_text]Haal het bladerdeeg uit de diepvries en laat ontdooien. Wel de sultana’s in een bakje water. 

Schil de peren en verwijder de klokhuizen. Snijd de peren in kleine stukjes en besprenkel met wat citroensap zodat ze niet verkleuren. Doe de peer in een kom met de suiker en custardpoeder. Giet de rozijnen goed af en voeg toe. Voeg nog een kneepje citroensap toe. 

Bedek een bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaat. Om de vlecht te maken begin je met het insnijden van het bladerdeeg: snijd aan beide lange zijdes het bladerdeeg in tot aan  ongeveer 8 cm in en herhaal dit om de 1,5 cm. Zorg dat er in het midden van het bladerdeeg een baan van ongeveer 5 cm ontstaat. Leg op deze baan de perenstukjes. Vervolgens vouw je een voor een de bladerdeegreepjes naar binnen. Wissel links en recht met elkaar af zodat er een vlecht ontstaat. Bestrijk daarna de bladerdeegvlecht met losgeroerd ei. Bak de bladerdeegvlecht in de oven op 200 graden voor ongeveer 20 minuten of tot het mooi goudbruin is. 

Maak ondertussen de karamelfudgesaus door de fudgeblokjes in kleine stukjes te snijden. Verwarm in een steelpannetje de slagroom met de kleine blokjes fudges. Roer tot de fudges is gesmolten in de slagroom. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *