Japanse eendenborst

Japanse eendenborst

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Op een dag kreeg ik een appje van een vriend met een jachtvergunning. Hij vroeg of we interesse hadden in een paar eendenborsten die hij geschoten had in Noord-Groningen. Is de Paus katholiek? Natuurlijk willen we eendenborst! Daar weten we wel raad mee. We bakten de eend en serveerde er een Japanse mirinsaus bij. Doet het ook leuk als voorgerecht met Kerst, jouw familie zal onder de indruk zijn![/vc_column_text]

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Ingrediënten

  • 2 eendenborsten 
  • 1 lente ui 
  • Eetlepel sesamzaadjes
  • 2 eetlepels mirin 
  • 2 eetlepels sushi azijn 
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels ketjap 
  • 1 eetlepel suiker
  • Halve theelepel sambal 
  • 2 eetlepels misopast

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_raw_html]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[/vc_raw_html]
Japanse eendenborst
[vc_column_text]

Bereidingswijze

Snijd het vet van de eendenborst in en braad de eend op de het vet in een hete koekenpan. Gooi een klont boter in de pan, peper en zout de eend en bak de borst kort aan op de vlees kant. Als de eend mooi is dichtgeschroeid aan beide kanten haal je de eend uit de pan en gaar je de borst verder in de oven (ongeveer 3 minuten op 180 graden). Haal de eend uit de oven en laat rusten onder aluminiumfolie. 

Maak de saus. Verwarm in een pannetje de mirin, sushi azijn, sojasaus, ketjap, suiker, sambal en misopasta samen met een scheutje water. Laat in koken tot er een stroperige saus ontstaat. 

Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en snijd de lente ui in dunnen ringen. 

Snijd de eendenborst in schuine plakken. Serveer de plakken eendenborst met de ingekookte saus, de sesamzaadjes en de lente ui. [/vc_column_text]

Japanse eendenborst
[/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *