Ratatouillestoof met kikkererwten, linzen en halloumi

Ratatouillestoof met kikkererwten, linzen en halloumi

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Als fervent vleeseter voel ik me regelmatig schuldig. Klitmaatproblemen, dierenleed, je kent het wel. En daarom eten we steeds vaker vegetarisch. Rutger bestaat echter voor 98% uit vlees en moet dus rustig afbouwen. Terwijl ik deze ratatouillestoof met kikkererwten, linzen en halloumi maakte, stond meneer rustig 2 schnitzels te bakken. Onder het mom van: “Ik ben geen fan van halloumi”. 

[/vc_column_text]

Ingrediënten

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 1 teen knoflook 
 • 1 ui 
 • 1 aubergine
 • 1 courgette 
 • 2 blikken tomatenblokjes
 • 1 blik kikkererwten (400 gram)
 • 1 blik linzen (400 gram)  
 • 1 theelepel pittig gerookt paprikapoeder
 • 1 eetlepel paprikapoeder
 • 1 bouillonblokjes (tuinkruiden) 
 • 2 eetlepels honing 
 • Paar takjes peterselie 
 • 2 pakjes halloumi (2x 200 gram) 
 • Ciabatta 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_raw_html]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[/vc_raw_html]
[vc_column_text]Rasp een teen knoflook en snipper een ui fijn. Snijd een aubergine en courgette in kleine blokjes en bak samen met de ui en knoflook aan in een pan in olijfolie. Voeg de pittig gerookt paprikapoeder en het normale paprikapoeder toe aan de groenten. Bak de groenten voor 5 – 8 minuten op een laag vuurtje. Voeg de blikken tomatenblokjes toe en spoel de blikken om met een kwart water en voeg toe. Breng de stoofschotel op smaak met een blokje tuinkruidenbouillon en de honing. Voeg de linzen en kikkererwten toe en laat alles voor 5 -8 minuten zachtjes pruttelen. 

Haal de halloumi uit de verpakking en snijd in plakken. Strijk de plakken halloumi aan beide kanten in met een kwastje en een beetje olie. Verwarm een grillpan en grill de halloumi aan beide kanten totdat er grillstrepen ontstaan. Grill ook de plakken ciabatta in de grillpan. Snijd de peterselie ragfijn. 

Serveer de ratatouillestoof met de halloumi en ciabatta en strooi de peterselie er over. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *