[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]
Als fervent vleeseter voel ik me regelmatig schuldig. Klitmaatproblemen, dierenleed, je kent het wel. En daarom eten we steeds vaker vegetarisch. Rutger bestaat echter voor 98% uit vlees en moet dus rustig afbouwen. Terwijl ik deze ratatouillestoof met kikkererwten, linzen en halloumi maakte, stond meneer rustig 2 schnitzels te bakken. Onder het mom van: “Ik ben geen fan van halloumi”.
[/vc_column_text]
Ingrediënten
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 blik kikkererwten (400 gram)
- 1 blik linzen (400 gram)
- 1 theelepel pittig gerookt paprikapoeder
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 bouillonblokjes (tuinkruiden)
- 2 eetlepels honing
- Paar takjes peterselie
- 2 pakjes halloumi (2x 200 gram)
- Ciabatta
[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]
Haal de halloumi uit de verpakking en snijd in plakken. Strijk de plakken halloumi aan beide kanten in met een kwastje en een beetje olie. Verwarm een grillpan en grill de halloumi aan beide kanten totdat er grillstrepen ontstaan. Grill ook de plakken ciabatta in de grillpan. Snijd de peterselie ragfijn.
Serveer de ratatouillestoof met de halloumi en ciabatta en strooi de peterselie er over. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]