Uientaartjes met geitenkaas

Uientaartjes met geitenkaas

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

We hadden ‘s avonds zin in een snackie, maar we hadden niet zoveel in huis én we waren allebei al gehuld in tweedelig pyjama-pak. Echt niet dat een van ons nog naar de supermarkt ging.  Met een restje geitenkaas uit de koelkast toverden we deze prachtige uientaartjes 20 minuten later op tafel. We waren zelf ook enigszins verbaasd over het resultaat, dus deze willen we graag delen!

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 uientaartjes

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

  • 2 rode uien 
  • 1 eetlepel suiker 
  • Scheutje balsamicoazijn 
  • Eetlepel tijm 
  • 4 plakjes verse geitenkaas
  • 4 plakjes bladerdeeg 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_raw_html]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[/vc_raw_html]
[vc_column_text]Haal het bladerdeeg uit de vries en laat ontdooien. Schil 2 rode uien en snijd de uien op een mandoline fijn in dunne ringen. Bak de uienringen in een klont boter op zacht vuur in 15 minuten glazig. Draai het vuur iets hoger en voeg de suiker en de gedroogde tijm toe aan de uien. Karamelliseer de uien voor 1 a 2 minuten. Blus af met een scheutje balsamicoazijn en laat inkoken. 

Leg de velletjes bladerdeeg op een bakpapiertje op een bakplaat. Pak een steekvorm (of een glas) en steek een rondje uit het bladerdeeg. Verwijder de overige randjes van het bladerdeeg. Druk vervolgens met een kleine steekvorm een tweede rondje in het bladerdeeg. Zorg dat er een randje ontstaat van ongeveer 1 cm. Bestrijk de buitenste rand met een geklutst ei. Bekleed de middelste cirkel met de gekaramelliseerde rode uien. Leg op elke uien een plakje verse geitenkaas en strooi er nog een beetje gedroogde tijm over. Bak de uientaartjes in een oven op 200 graden voor ongeveer 6 – 8 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *