Quesadilla’s met pulled chicken

Quesadilla’s met pulled chicken

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Que-sa-dilla’s (en nu op de melodie van Despacito – Luis Fonsi & Daddy Yankee). Toch jammer dat jullie de bijpassende dansjes van Rutger moeten missen. Misschien moeten we overwegen om te gaan vloggen! 

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 quesadilla’s (16 puntjes) 

[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 2 kipfilets 
 • 1 bouillonblokje 
 • 1 eetlepel yoghurt
 • 1 eetlepel barbecuesaus 
 • Zwarte bonen (100 gram) 
 • Mais (100 gram) 
 • 2 lente-uitjes 
 • 150 gram geraspte kaas 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Voor de pico de gallo

 • 2 rijpe tomaten 
 • 1 halve groene paprika 
 • 1 kleine rode ui 
 • Bosje koriander
 • Halve limoen 
 • Crème fraîche (100 gram) 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_raw_html]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[/vc_raw_html]
[vc_column_text]Begin met het maken van de pulled chicken. Breng water aan de kook en draai het vuur zacht zodat het net niet meer kookt. Los de bouillon op in het water en pocheer de kipfilets voor 15 – 20 minuten tot dat ze gaar zijn. Haal de kipfilet uit het water en laat afkoelen. 

Doe de kipfilets in een hoge mengkom. Maal de kipfilets met behulp van een handmixer in dunne reepjes. Voeg de yoghurt en barbecuesaus toe aan de kipfilet en breng op smaak met zout. 

Snijd de lente-uitjes fijn en meng de zwarte bonen met de mais. 

Beleg de tortilla’s voor de helft met de kaas, pulled chicken, de mais, bonen en de lente-uitjes. Begin en eindig met het beleggen met de geraspte kaas. Dit zorgt ervoor dat de tortilla’s straks mooi aan elkaar blijven kleven. 

Verwarm de oven op 200 graden en zet een grillpan zonder olie op hoog vuur. 

Vouw de tortilla dubbel en leg in de grillpan. Bak aan beide kanten voor 1 of 2 minuten zodat er grillstrepen ontstaan. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de gebakken tortilla’s op de bakplaat. Doe de tortilla’s nog even kort in de oven zodat de kaas goed kan smelten. 

Maak de pico de gallo. Snijd de tomaten doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd een halve paprika in kleine blokjes en voeg toe aan de tomaat. Per het sap van een halve limoen uit en snijd koriander fijn. Breng de pico de gallo op smaak met zout en peper. 

Snijd de quesadilla’s in 4 punten met een pizzasnijder. Serveer de puntjes met de pico de gallo en crème fraîche. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

2 gedachten over “Quesadilla’s met pulled chicken”

 1. Pingback: Quesadilla met kip, roomkaas en jalapeno’s - Beppie & Kokkie

 2. Pingback: Quesadilla met kip, roomkaas en jalapeno’s - Beppie & Kokkie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *