Kikkererwten borrelnoten & linzenhummus

Kikkererwten borrelnoten & linzenhummus

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Rutger wilde hier heel graag typen: “neem deze snack, dan krijg je GEEN dikke bek”. Bij deze lieverd. Kikkererwten borrelnoten en linzenhummus: Vegan, gezond en lekker. Je kan nu nog gezond snacken, voor al het kerstgeweld losbarst. Pak je kans!

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 1 potje kikkererwten borrelnoten 
[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 1 blik kikkererwten (400 gram) 
 • 1 eetlepel paprikapoeder
 • 1 theelepel cayennepeper
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel zout 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Ingrediënten voor 1 schaaltje linzenhummus 

 • 1 blik linzen (400 gram) 
 • 2 takjes peterselie 
 • 1 theelepel tahin
 • Halve citroen 
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • Mespunt chili flakes 
 • Klein scheutje extra vierge olijfolie 
 • Halve kleine teen knoflook 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_raw_html]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[/vc_raw_html]
[vc_column_text]Kikkererwten borrelnoten 

Giet de kikkererwten af en spoel ze af met koud water. Laat de kikkererwten uitlekken. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de kikkererwten over de bakplaat. Strooi paprikapoeder, cayennepeper en knoflookpoeder over de kikkererwten. Doe de kikkererwten in een oven op 200 graden voor 15 tot 20 minuten of tot de kikkererwten knapperig zijn. Doe de kikkererwten in een schaaltje of potje en strooi zout erover.

Linzenhummus
Giet de linzen af en spoel af met koud water. Laat de linzen uitlekken en doe ze in een keukenmachine. Rasp de helft van een kleine knoflookteen en voeg toe samen met het sap van een halve citroen en de tahin. Voeg ook het paprikapoeder, chili flakes en de peterselie toe. Maal alles in de keukenmachine tot een gladde pasta. Maak op smaak met zout en eventueel nog wat citroensap. Als de linzenpasta te droog is, kan je er een scheutje olijfolie aan toe voegen. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *