Beef Teriyaki

Beef Teriyaki

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Rutger” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Beef Teriyaki, voor als je jezelf, je partner of desnoods de postbode eens verschrikkelijk wil verwennen. Goddelijk is het, niks minder. Dus, wat ga je doen deze zondag? Haal deze ingrediënten, bind je schort voor, schenk een glas wijn in, doe een dansje en maak deze fan-tast-tische #BeefTeriyaki[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen
[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Ingrediënten

 • 400 a 500 gram biefstuk 
 • 1 theelepel cayennepeper 
 • 400 gram verse spinazie 
 • 1 broccoli 
 • 1 doosje champignons 
 • 250 gram eiermie 
 • Ongezouten pinda’s 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Voor de teriyakisaus

 • 1 teen knoflook 
 • 1 stuk gember (ter grootte van een duim)
 • 8 eetlepels sojasaus
 • 4 eetlepels rijstazijn 
 • 4 eetlepels mirin 
 • 4 eetlepels suiker 
 • Scheutje water 
 • 1 theelepel maizena 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_raw_html]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[/vc_raw_html]
Beef Teriyaki
[vc_column_text]Haal de biefstukken uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. 

Snijd roosjes van de broccoli en snijd de champignons in vieren. Zet even apart. 

Maak de teriyakisaus. Rasp een teen knoflook en de gember. Doe dit samen met de sojasaus, rijstazijn, mirin, suiker en water in een steelpannetje en breng aan de kook. 

Maak een maizenapapje door de maizena op te lossen in een scheutje water. Roer de maizena door de teriyakisaus. Hierdoor dikt de saus een beetje in. Proef de saus en maak af naar eigen smaak.

Snijd de biefstuk in repen van ongeveer 1-2 cm. Strooi peper, zout en cayennepeper over de biefstukreepjes. Verhit in een wokpan. Breng een pan met water en zout aan de kook. Kook hierin de eiermie en broccoli voor 4 minuten. Roer de eiermie los in de pan. Wok ondertussen de biefstukreepjes en champignons op hoog vuur zodat de biefstukreepjes zijn dichtgeschroeid. 

Voeg de teriyakisaus toe samen met de spinazie, noodles en broccoli. 

Serveer de noodles in kommetjes met gehakte pinda’s. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *