Bounty panna cotta

Bounty panna cotta

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Tropische verassing coming in! Waarschijnlijk zit jij mentaal al gehuld in een kersttrui aan de gourmettafel. Maar wij slaan je gewoon om de oren met een tropische toetje. Hoppateee Bounty panna cotta op je scherm.

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 panna cotta
[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

  • 400 ml kokosmelk
  • 100 ml slagroom (+ scheutje slagroom voor de chocoladesaus)
  • 3 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels geraspte kokos 
  • 100 gram melk chocolade 
  • 5 blaadjes gelatine 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_raw_html]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[/vc_raw_html]
[vc_column_text]Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. 

Verwarm de kokosmelk en de slagroom in een steelpannetje en breng aan de kook. Voeg de suiker toe en laat oplossen in kokosmelk. Haal de pan van het vuur zodra de kokosmelk kookt.

Haal de gelatine uit het water. Knijp het overtollige water uit de gelatine blaadjes en voeg de gelatine toe aan de warme kokosmelk en slagroom. Roer de gelatine door de warme vloeistof tot het is opgelost en voeg 2 eetlepels geraspte kokos toe. Verdeel de warme vloeistof over vier vormpjes. 

Laat de panna cotta afkoelen tot kamertemperatuur en zet in de koelkast. Na ongeveer 3 uur is de panna cotta stijf genoeg om te serveren. 

Breek de chocolade in kleine blokjes. Smelt de chocolade au bain marie boven een pan kokend water. Voeg een scheutje slagroom toe zodat de chocolade vloeibaar blijft als de temperatuur daalt. 

Stort de panna cotta uit op een bordje. Als de panna cotta er niet uit zichzelf uitkomt, kan je het vormpje aan de buitenkant verwarmen onder de hete kraan. 

Schenk de chocoladesaus over de panna cotta en strooi er geraspte kokos over heen. 

Tip: Heb je geen tijd om de panna cotta 3 uur te laten opstijven? Zet de panna cotta dan even in de vriezer. Binnen 1 uur zijn de panna cotta dan opgesteven. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *