Köfte met couscoussalade en tahin-knoflooksaus

Köfte met couscoussalade en tahin-knoflooksaus 


[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Köfte klinkt een beetje alsof je verkouden bent en een blafferig hoestje hebt. Maar het zijn kruidige gehaktspiezen die in veel landen een eigen variant kennen. Wij maakten naast de köfte een couscoussalade (naar recept van schoonmoeder Jet) en de aller lekkerste pittige knoflook-tahinsaus. Warme pita erbij en kwijlen maar. 

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 12 köfte (3 tot 4 personen)
[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]köfte

 • 500 gram gehakt (lam/rund) 
 • 1 witte ui 
 • 1 teen knoflook
 • 1 ei 
 • 3 eetlepels paneermiddel
 • Bosje verse peterselie 
 • 1 theelepel cayennepeper
 • Mespunt chili flakes
 • 1 eetlepel komijn 
 • Peper en zout 
 • Pita of platbrood 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Couscoussalade

 • 100 gram ongekookte couscous 
 • 1 bouillonblokje 
 • Handje cherrytomaten 
 • Kwart komkommer 
 • 2 eetlepels kappertjes 
 • Halve rode ui 
 • 1 gele paprika 
 • 2 ingelegde pepers 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Tahin-knoflooksaus

 • 4 eetlepels Griekse yoghurt 
 • 1 eetlepel mayonaise 
 • 1 eetlepel tahin 
 • 1 theelepel komijnpoeder
 • 1 teen knoflook
 • Sap van een halve citroen 
 • Peper en zout 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_raw_html]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[/vc_raw_html]
[vc_column_text]Breng water in een waterkoker aan de kook. Doe de ongekookte couscous in een schaal en brokkel 1 bouillonblokje over de couscous. Schenk kokend water op de couscous zodat de couscous ongeveer een half vingerkootje onder water staat. Dek de couscous af en laat 5 minuten staan. 

Snijd ondertussen de tomaten, komkommer, rode ui, paprika en ingelegde pepers in kleine blokjes. 

Roer de couscous los met een vork en voeg de blokjes groente toe. 

Begin met het kruiden van de gehakt voor de köfte: doe het gehakt in een kom. Rasp een ui en de knoflook en voeg toe samen met de cayennepeper, chili flakes, komijn, een ei en wat paneermeel. Snijd een bos peterselie fijn en voeg met peper en zout toe aan het gehakt. Kneed het gehakt goed door en rijg aan spiesen. Verdeel het gehakt over ongeveer 12 spiesen en zorg dat het mooie lang en dunne gehaktstaven worden. Zet een grillpan op hoog vuur en smeer dun in met olijfolie. Grill de köfte aan alle kanten. 

Maak ondertussen de tahin-knoflooksaus. Doe de Griekse yoghurt en mayonaise in een kom. Rasp een teen knoflook en pers een halve citroen uit. Voeg een eetlepel tahin toe samen met het komijnpoeder en breng op smaak met peper en zout. 

Serveer met warme pita of platbrood en ingelegde pepers. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *