Surinaamse bami met kip

Surinaamse bami met kip

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Joehoi! Na deze fantastische kerstdagen met volle tafels, belachelijk veel afwas, prachtige nieuwe herinneringen en 1000 kilometer extra op de teller is het nodig tijd voor een makkelijk recept. Een snelle Surinaamse bami met gebraden kip. Wisten jullie trouwens dat Surinaamse bami gemaakt is van spaghetti? Nu wel!

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen
[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Voor de Surinaamse bami

 • 400 gram spaghetti 
 • 1 paksoi 
 • 4 eetlepels ketjap asin 
 • 4 eetlepels ketjap manis 
 • 3 eetlepels sojasaus 
 • 1 halve theelepel trassi 
 • 1 eetlepel tomatenpuree
 • Komkommers 
 • Azijn 
 • Suiker 
 • Sambal (optioneel) 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Voor de kipmarinade 

 • 8 drumsticks 
 • 4 eetlepels ketjap
 • 2 eetlepels sojasaus 
 • 1 Maggi blokje
 • 1 Spaanse rode peper 
 • 1 stuk gember (ter grootte van een duim) 
 • 1 teen knoflook 
 • 1 witte ui 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_raw_html]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[/vc_raw_html]
[vc_column_text]Maak de marinade door knoflook, gember, ui en Spaanse rode peper fijn te malen. Doe het mengsel samen met de kipdrumsticks in een schaal en voeg de ketjap, sojasaus en maggi blokjes toe. Zet afgedekt in de koelkast voor minstens een paar uur. 

Haal de kip uit de marinade en bak de kip aan in een koekenpan. Schroei de kip aan alle kanten dicht. Gaar de kip verder in een oven op 200 graden voor ongeveer 30 minuten. 

Maak de komkommers in het zuur. Snijd de komkommer in dunne plakjes en doe de schijfjes in een kommetje. Giet een scheutje azijn er over met een theelepel suiker. Laat even intrekken. 

Maak ondertussen de bami. Kook de spaghetti volgens de verpakking beetgaar. Voeg een Maggi blokje toe aan het kookwater van de spaghetti. Giet de spaghetti af als deze gaar is. 

Rasp de ui, knoflook en gember. Verwarm in een wok een beetje zonnebloemolie en fruit de knoflook, ui en gember aan samen met de tomatenpuree en trassi aan. Bak alles even kort aan zodat de tomatenpuree kan ontzuren. Snijd de paksoi fijn en doe de witte stukken in de wok. Bewaar het blad nog even. Voeg de gekookte spaghetti toe en voeg de ketjap manis, ketjap asin en de sojasaus toe. Voeg een schepje sambal toe naar smaak. Voeg als laatste de groene bladeren van de paksoi toe en zet het vuur uit. 

Serveer de bami met de gebraden kipdrumsticks en de zoetzure komkommers. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *