Zwarte linguine met zeevruchten

Zwarte linguine met zeevruchten

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Rutger” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Ja ja ja, we weten dat het januari is en dat je stamppot moet eten met rookworst. Maar wij nemen je even terug naar de zomer met deze zwarte linguine met zeevruchten. We aten dit ooit in Italië en zijn sindsdien verliefd op alles wat frutti di mare heet. Het vraagt om wat verbeelding, maar als je je voorstelt dat de studiolamp de zon is en je de wijn ruim serveert, waan je je zo weer in Italië! Oja leuk weetje: de linguine dankt zijn zwarte kleur aan de inkt van een inktvis. Je koopt deze pasta bij een delicatesse zaak of de #dilleenkamille. 

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 4 personen
[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 250 gram zwarte linguine 
 • 8 grote gamba’s
 • 2 lijfjes van pijlstaartinktvis 
 • 300 gram gemende zeevruchten
 • 8 grote gamba’s 
 • 100 gram roze garnalen 
 • 2 eetlepels tomatenpuree 
 • 3 rijpe tomaten 
 • 10 cherry tomaatjes 
 • 2 tenen knoflook 
 • 1 sjalot 
 • 2 glazen witte wijn 
 • Half blokje visbouillon
 • 1 theelepel chili flakes 
 • 1 citroen 
 • Basillicum 

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_raw_html]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[/vc_raw_html]
[vc_column_text]Ontdooi de gemengde zeevruchten. 

Rasp de tenen knoflook en snijd de sjalot fijn. Snijd de stelen van de basilicum fijn. Maak drie porties van de knoflook, sjalot en fijngesneden basilicumsteeltjes. Deze heb je in etappes nodig. 

Kook de pasta volgens de verpakking gaar. 

Ondertussen bak je de inktvisringen en de gamba’s. Snijd hiervoor dunne ringen van de pijlstaatinktvissen. Zet een wokpan op hoog vuur en verwarm een beetje olijfolie in de pan. Bak de inktvisringen op hoog vuur voor 1 tot 2 minuten met een kwart van de knoflook, ui en de basilicumsteeltjes. Haal de inktvisringen uit de pan en leg apart op een bord. Voeg opnieuw olijfolie in de pan en bak de grote gamba’s ook met een beetje knoflook, ui en basilicum aan op hoog vuur. Haal ook de gamba’s uit de pan en leg bij de inktvisringen. 

Doe weer een scheutje olijfolie in de pan samen met de resterende knoflook, ui en basilicumsteeltjes. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort aan. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de pan. Blus de tomaten af met witte wijn en laat het een beetje inkoken. Verkruimel een half blokje visbouillon boven de tomaten-wijnsaus.  

Snijd de cherrytomaatjes doormidden en voeg samen met de gemengde zeevruchten toe aan de saus. Voeg de chili flakes en de roze garnalen toe en verwarm alles voor 1 – 2 minuten. Voeg de zwarte pasta, de inktvisringen én de grote gamba’s toe aan de saus. Maak het op smaak met verse zwarte peper en eventueel wat zout. Meng alles door elkaar en serveer de pasta in diepe borden. Serveer met blaadjes basilicum en een kwart citroen per bord. Warme ciabatta met gezouten roomboter is er ook erg lekker bij! Buon appetito![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *