Worteltaart

[vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_custom_heading text=”Door Irene” font_container=”tag:h6|font_size:14|text_align:left|color:%23a5c5cf” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Vervolg op de komt-een-konijn-bij-de-bakker-en-vraagt-om-worteltjestaart-grap: Komt een konijn bij de bakker en vraagt: “heeft u ook spacecake?” De bakker antwoordt: “Nee, maar als je van plan bent om weer langs te komen, dan maak ik er één”. De volgende dag komt het konijn terug en vraagt opnieuw of de bakker spacecake heeft. De bakker haalt een taart tevoorschijn en antwoordt: “JA, die heb ik!”. Waarop het konijn zijn jas opent en een pasje toont: “Recherche!”

[/vc_column_text]

Ingrediënten voor 1 kleine worteltaart
[vc_row_inner column_margin=”default” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]

 • 120 gram bloem
 • Theelepel bakpoeder
 • Theelepel baking soda
 • 100 gram suiker 
 • Snufje zout 
 • 2 eieren 
 • 75 ml zonnebloemolie 
 • Stukje gember 
 • Citroenschil 
 • Theelepel kaneel 
 • 150 gram wortel

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][vc_column_text]Voor de topping

 • 200 gram roomkaas
 • 75 gram roomboter
 • 50 gram poedersuiker
 • Stukje gember 
 • Citroenschil

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/3″ tablet_width_inherit=”default” column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none”][/vc_column_inner][/vc_row_inner]

[vc_raw_html]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[/vc_raw_html]
[vc_column_text]Meng alle droge ingrediënten in een kom: bloem, bakpoeder, baking soda, zout, suiker en kaneel. 

Voeg 2 eieren en de zonnebloemolie toe. Rasp een klein stukje gember en een beetje citroenschil. Roer alles door elkaar en voeg vervolgens de geraspte wortel toe. Roer nogmaals door. 

Bekleed twee kleine springvormpjes (van 12cm) met bakpapier en vet de randjes in met olie. Giet de worteltaartmix in de springvormpjes en zet voor 15 minuten in een oven op 170 graden. 

Smelt de roomboter en roer door de roomkaas. Voeg de poedersuiker toe en rasp opnieuw gember en citroenschil en voeg dit ook toe. 

Haal de taartjes uit de springvorm wanneer ze zijn afgekoeld. Snijd de bovenkanten van de taartjes zodat ze mooi recht worden. Smeer de bovenkanten van beide taartjes in met de topping en stapel de taartjes op elkaar. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *